Ramazan Bayramı hilali görüldü mü? Şevval hilali ne zaman görünür?

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in hangi gün olacağı Şevval hilaline bakılarak öğrenilmektedir. Müslümanlar bu günde aydaki hilal şeklini görmeden oruç tutmaya başlamazlar. Peki, Ramazan Bayramı hilali görüldü mü?

İslam’ın 5 temel şartı arasında yer alan oruç ibadeti, Ramazan ayı içerisine gerçekleştirildi. Ramazan ayı her sene hilal ile başlar ve Şevval hilali ile sona erer. Ramazan ayının bitmesi ile birlikte bayram sabahının ilk gününde bayram namazı Müslümanlar tarafından camilerde cemaat ile birlikte kılınır.

BAYRAM HİLALİ GÖRÜLDÜ MÜ?

Dünya genelinde hilali esas alan ve halkı Müslüman olan ülkelerin hiçbirinde hilalin görülmediği anlaşılmış olup Ramazan otuza tamamlanacaktır. Ramazan Bayramımız 13 Mayıs Perşembe günü idrak edilecektir.

Türkiye'nin mevcut anayasal yapısı nedeni ile Diyanet İşleri Başkanı kendi gözleri ile hilali görmesi halinde bile bayramı ilan edemeyeceğinden Türkiye’de yaşayan Müslümanlar Ramazan başlangıcını ve Ramazan bayramını tespit hususunda diğer İslam ülkelerinin uygulamalarına göre hareket ediyor.

HİLAL HADİSİ

Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), ‘Ramazan hilalini gördüğünüz vakit oruca başlayın, Şevval hilalini gördüğünüz vakit de iftar edip bayram edin. Eğer size hava bulutlu olup kapalı kalırsa Ramazan hilalini otuza takdir edin’ buyurdu.”

Ramazan Bayramı hilali görüldü mü? Şevval hilali ne zaman görünür? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı hilal şevval hilali
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.