CHP'li gazeteciden akılalmaz 'Ramazan ertelensin' önerisi

Geçtiğimiz sene "Ramazan ertelenmeli" önerisi sunan Şaban Sevinç'in bu teklifi bir kez daha gündeme geldi. Tartışmalar yeniden alevlenirken sosyal medyada değişik öngörülerde ilgiyle takip edildi. Peki; Şaban Sevinç kimdir?

Koronavirüs salgınında artan vakalar sonrasında Kabine toplantısının hemen ardından yapılan açıklamada ülkemiz genelinde kırmızı riskli illerin sayısı 58 olunca hafta sonu yasakları yeniden gündeme geldi. Bu tartışmalara yepyeni bir boyut kazandıran Şaban Sevinç, Ramazan ayının ertelenmesini geçen senede istemişti.

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Şaban Sevinç'in bu önerisinin ardından başlayan tartışmalara daha önceden cevap veren Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının ertelenmesinin söz konusu olamayacağını ifade etmişti.

Ramazan ayı için geri sayım devam ederken Şaban Sevinç'in "Ramazan ayının ertelenmesini öneren hocalar ve ilahiyatçılar var. Çok da doğru olur. " ifadeleri yeniden gündeme geldi.

Şaban Sevinç Kimdir?

11 Mayıs 1964 tarihinde Samsun’un Bafra ilçesinde dünyaya gelen Şaban Sevinç, 1981 yılında Bafra Lisesi'nden, 1988 yılında Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu

1987'de Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda gazeteciliğe başlayan Sevinç, 1989 yılında Hürriyet Gazetesi'ne geçti. 1990'da kısa dönem er olarak 8 aylık askerlik hizmetini tamamladı. 1992 yılında Hürriyet Gazetesi'nin CHP ve Parlamento Muhabiri olarak görevlendirildi. 2005 yılında CHP Meclis Grubu'nun önerisiyle TBMM tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçildi. 2012 yılından bu yana Halk TV Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.

1991 yılında Selma Sevinç ile Şaban Sevinç’in Melisa ve Devrim Can isimli iki çocuğu bulunmaktadır.

 

 

CHP'li gazeteciden akılalmaz 'Ramazan ertelensin' önerisi ile ilgili etiketler Şaban Sevinç
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.