Ralli müjdesi... İslam Memiş dolar, altın, gümüş ve kripto para yatırımcısını uyardı

Altın fiyatlarının nasıl bir yön izleyeceği yatırımcılar tarafından araştırılırken, açıklamalarıyla gündem olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı. 'Kritik noktadayız' diyerek altın fiyatlarının içinde bulunduğu ikilemi açıklayan Memiş, ons altındaki baskılamanın devam ettiğini bildirdi. Memiş, kripto paralar için haziran ayında ralli beklediğini belirtti.

Altın fiyatları Fed’in son mesajlarından sürpriz çıkmaması üzerine yatırımcıların ABD ekonomisinin resesyona girerek değerli metalin güvenli varlık cazibesini azaltacağı endişesiyle yatay seyrini sürdürdü.1.850 dolardan işlem görmeye başlayan altının onsu 1.858 doları test etti. Gram altın ise küresel altın fiyatlarınız izleyerek 978,31 liradan fiyatlanmaya devam ediyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altınla ve dolara ilişkin yeni tahminlerde bulundu. Memiş, dolar yatırımcısına "16.40 - 16.60'tan alım yaparsa riske girer" yorumunda bulundu.

Kripto para beklentisini de aktaran Memiş, "Kripto paralarda 30 bin dolar seviyelerini göstermiyorlar. Baskılıyorlar ama Haziran ayıyla birlikte yeni bir ralliye başlayacaktır." dedi.

 

YENİ SEVİYE İÇİN YENİ PAKET BEKLENTİSİ

Haberler Youtube Kanalı'na konuşan Memiş, "Nisan ayında baskılanmış bir kur vardı. Şu anda kur ataklarının yaşanmasını doğal olarak karşılıyorum. Mayıs Haziran Temmuz'da yukarı yönlü atakların gelmesi muhtemel. Temmuza kadar bu pik seviyesini görme ihtimalimiz güçlü. 16.40 psikolojik seviye, bugün seviye test edildi. Hazine ve maliye bakanlığı yeni paketini ne zaman açıklayacak bu önemli. Dolar 1640 ile 16.60 arasında. Yeni paket açıklamazsa 16.80 ile 17.00 arasında bir kur olacak. Açıklarsa aşağı yönlü yumuşak bir trend olacak. Paket açıklansa da düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. O geri çekilme dövizle işlem yapan şirketlere fırsat olabilir. Çünkü temmuz ayında yeni seviyele gelebilir.

 

DOLAR YATIRIMCISI DİKKAT

FED'in politikası belli, küresel sistem çöktü, resesyon konuşuluyor. Gıda krizi, jeopolitik riskler de var. Bizde de yüksek bir enflasyon ve kur atakları var. İşler biraz daha karışık durumda. Dolar yatırımcısı 16.40 - 16.60'tan alım yaparsa riske girer" dedi.

Memiş, gram altınla ilgili şu öngörülerde bulundu...

GRAM ALTIN AÇIKLAMASI

"Cuma günkü ABD'deki enflasyon verisi pariteler üzerinde önemli bir etken olacak. Kurların düşeceğine inanmayan ama döviz yatırımı yapmak isteyenler pariteleri gözden geçirmeli. Özellikle euro ve sterlini dolardan daha önce düşünmeli.

Ons altında baskılama devam ediyor. Ons altında güçlü destek seviyesi 1835 dolar ama düşüşlerin kalıcı olacağını zannetmiyorum. Tekrar 1880 dolar seviyesinde bir ons altın karşımızda olabilir. FED'in faiz kararından 1880 ile 1980 dolar arasına yerleşmek isteyen bir ons altının karşımızda olacağını düşünüyorum. Ons altında beklentim yukarı yönlü.

 

Gram altın ise dolar kurundan destek almaya devam ediyor. 900 lira seviyesinin altında gram altın bulamayacaksınız. Net. Bundan sonra imkansız. İkinci direnç seviyesi 980 lira. Bugün test edildi. Bu seviyenin üstünde kalıcı olursa 1050 lira seviyesini göreceğiz. Ama 980 lira seviyesi o kadar kritik güne denk geldi ki hem hazine ve maliye bakanlığının yeni paketi var, hem enflasyon verisi var hem de dışarıda FED'in enflasyon verisi var. Tekrar 940'a mı gerileyecek yoksa 1050 liraya mı yükselecek. Tam kritik bir noktadayız. O yüzden geri çekilmeleri bir fırsat olarak göreceğim. Çünkü temmuzda 1200 lira seviyesini, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesini öngörüyorum.

GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLACAK?

Gümüşte de geçerli. Gram gümüşte yukarı doğru atakların süreceğini ve yıl sonunda 20 lira seviyesini göreceğini tahmin ediyorum.

Türkiye seçim sürecinde olduğu için kısa vadeli kur ataklarını baskılamak isteyebilir. Ancak enflasyon var karşımızda. Hangi enstrümanla enflasyona karşı bir alternatif sunacaksınız. Bu kadar örtülü bir şekilde yüksek faiz vereceğinize direkt merkez bankası faiz artırsa olmuyor mu diye sorular da aklıma geliyor. Görüntü şu kısa vadeli bir baskılanma haziranın ilk ya da ikinci haftası olabilir. Ama sonra tekrar kur atakları yukarı yönlü devam edebilir.

KRİPTO PARA İÇİN RALLİ BEKLENTİSİ

Kripto paralarda 30 bin dolar seviyelerini göstermiyorlar. Baskılıyorlar ama Haziran ayıyla birlikte yeni bir ralliye başlayacaktır."

Ralli müjdesi... İslam Memiş dolar, altın, gümüş ve kripto para yatırımcısını uyardı ile ilgili etiketler Dolar gram altın gümüş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.