Rai Tayfunu: Saatte 270 km hızla esen rüzgarlar binaları havaya uçurdu!

Filipinler'deki evler, Salı günü Süper Tayfun Rai'nin Bohol Eyaleti'nde bulunan Ubay'daki sahil köyü Fatima'yı süpürmesinin ardından kibrit çöpleri gibi ufalandı. Rüzgarın hızı saatte 270 km'ye ulaştı. Pazartesi sabahı itibariyle Rai Süper Tayfunu, 389 kişinin ölümüne, bin 146 kişinin yaralanmasına ve 65 kişinin kaybolmasına neden oldu.

Rai Tayfununun, Filipinlerde kilometrelerce uzanan bir hat boyunca yıkım ve ölüm getirmesi sonucu dehşet yaşanıyor.

Filipinli yetkililer, vatandaşların açlıkla boğukları konusunda uyardı. Vatandaşların birçoğu ise hala tahliye merkezlerinde bulunuyor.

Süper tayfun olarak adlandırılan yıkıcı doğa olayı, ilk girişini 16 Aralık'ta yaptı ve şiddetli yağmurlar ve saatte 270 km hıza ulaşan rüzgarlar getirdi. Rai, kategori 5 kasırgasına benzer bir güce sahip.

Süper tayfun binaları havaya uçurdu, nehirler taştı ve yedi milyondan fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Elektrik, su ve iletişimi kesildi, kritik altyapılar zarar gördü.

Resmi rakamlara göre, Pazartesi sabahı itibariyle Rai Süper Tayfunu, 389 kişinin ölümüne, bin 146 kişinin yaralanmasına ve 65 kişinin kaybolmasına neden oldu.

Yarım milyondan fazla insan hala tahliye merkezlerinde ya da arkadaşları ve akrabalarıyla birlikte kalıyor.

 

Kaynak: New York Times



 

Rai Tayfunu: Saatte 270 km hızla esen rüzgarlar binaları havaya uçurdu! ile ilgili etiketler Filipinler Rai tayfun süper 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.