Rahmi Turan'a, Fahrettin Altun'dan yalanlama: Hayal ürünü!

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasına İletişim Başkanlığından yalanlama geldi. Konuyla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulunan gazeteci Nedim Şener ise

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın dün kaleme aldığı "Müthiş bir haber" başlıklı yazısı büyük ses getirdi.

Turan yazısında CHP'li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye'de bir görüşme gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Görüşmede Erdoğan'ın söz konusu CHP'li isme, “Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” dediğini de savundu.

Rahmi Turan daha da ileri giderek iddiasını dayandırdığı haber kaynağının "Yüzde yüz doğru" ifadeleriyle kendisine teminat verdiğini vurguladı.

Sözcü yazarı bugünkü yazısında ise habercilik açısından sorunlu bazı ifadeler kullandı.

Haber kaynağının "endişeye kapıldığını" belirten Turan, "Haber kaynağım kopan gürültü üzerine dün 'Ortalığın bu kadar hararetleneceğini düşünmemiştim. Şimdi belki de işimden gücümden olacağım' diye endişeye kapıldı. Ben de ona, söylediği ismi unutacağıma dair söz verdim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN RAHMİ TURAN'A DESTEK

Diğer yandan bugün konu ile ilgili suskunluğunu bozan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısına katıldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Turan’ın iddiaları hakkında "Doğrudur" diyerek, “İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor” dedi.


FAHRETTİN ALTUN: TAMAMEN GERÇEK DIŞI, HAYAL ÜRÜNÜ!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, söz konusu iddiaları yazılı bir açıklama ile yalanladı.

Rahmi Turan'ın “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği” şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Fahrettin Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği” iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir.

Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.”


KILIÇDAROĞLU'NUN KURULTAY OPERASYONU MU?

SuperHaber Youtube kanalında Mete Yarar ile birlikte "Memleket Aşkına" programını hazırlayan Nedim Şener'den ise tartışmayla ilgili çok ses getirecek değerlendirmeler geldi.

İddiaları "siyasi operasyon" olarak yorumlayan Şener, "Rahmi Turan’ın aracısı olduğu bu operasyon Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında en güçlü aday olan Muharrem İnce’ye ‘Saray'ın adayı’ damgasını vurmayı amaçlıyordu. Yalana ‘doğrudur, aklımda bir de isim var’ diyen de operasyonun tam göbeğindedir." ifadelerini kullandı.

 Şener sözlerine şöyle devam etti;

"Rahmi Turan’ın iddiası ve o yalana inanan da resmî olarak yalanlandı. Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak adaya ‘sarayın adamı’ damgası vurmak amaçlı operasyonun failleri ortaya çıkarılmalı."


"KAYNAK" TARTIŞMASI: 5N 1K PRENSİBİNE NEDEN UYULMADI?

Olayın "gazetecilik" boyutunu da masaya yatıran Nedim Şener, Rahmi Turan'ın haber kaynağı konusundaki endişelerine tepki gösterdi.

"Haber gerçekse kaynak korunur. Yalan haberin kaynağı korunmaz. Gazetecinin tek sorumluluğu halka karşıdır, burada yapılansa operasyon..." diyerek Rahmi Turan'ı eleştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert sözlerle yüklenen Nedim Şener açıklamalarına şöyle devam etti;

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kaynaklarının yalanladığı CHP’li biriyle görüşme ‘doğrudur’ diye inanan iki kişi var; bozacı ile şahidi şıracı!!!

En kötüsü ben dahil herkesin ortak görüşü ‘Hiç bir CHP’li böyle bir görüşme yapmaz’ diye tepeden tırnağa CHP’ye kefil olurken, Partinin genel başkanı Kılıçdaroğlu, yalanın peşine takılıp bir CHP’linin bunu yapabileceğine inanıyor.."

Rahmi Turan'a, Fahrettin Altun'dan yalanlama: Hayal ürünü!

BİR TEPKİ DE AHMET TEZCAN'DAN

Rahmi Turan'ı gazetecilik etiği konusunda eleştiren isimlere gazeteci-yazar Ahmet Tezcan da katıldı.

Sözcü yazarının 5N 1K prensibine bağlılığını sorgulayan Tezcan şu ifadeleri kullandı;

"Elindeki mal çürükse tereciye tere satılır.

1. Yorum değil haber dedin usta, haberinin eksik unsurunu tamamla.

2. "Haber kaynağını açıkla"diyen yok, 5N1K'nın K'sı eksik; "Kim"?

3. Sonuç: Unsurları eksik haber ile yalan haber (asparagas) arasında etik olarak hiçbir fark yoktur."

Rahmi Turan'a, Fahrettin Altun'dan yalanlama: Hayal ürünü! - Resim : 2

 

 

Rahmi Turan'a, Fahrettin Altun'dan yalanlama: Hayal ürünü! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Nedim Şener İletişim Başkanlığı rahmi turan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.