Rahibeler pazarladı! Bin kez istismara uğradı

Almanya ortaya çıkan iğrenç olayla şokta. İddiaya göre, bir Katolik yurdunda çocuklar rahibeler tarafından para karşılığı siyasetçiler, rahipler ve varlıklı kişilere pazarlandı. Küçük çocuklar aralarında bir piskoposun da olduğu bu kişilerce cinsel istismara maruz bırakıldı. Bugün 63 yaşında olan mağdurlardan biri "yaklaşık bin defa cinsel istismara uğradığını" iddia etti.

Almanya'da bir Katolik çocuk evinde çalışan rahibeler tarafından pazarlanan öğrencilerin siyasetçiler, rahipler ve varlıklı kişilerce para karşılığı cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. 

KATOLİK YURDUNDA ÇOCUKLARI İSTİSMAR ODASI

New York Post'un haberine göre, çocuk istismarı mağdurlarından biri götürüldüğü evde “rahibelerin erkeklere içecek ve yemek servisi yaptığı ve diğer köşede çocukların istismar edildiği” bir oda olduğunu anlattı.

Gazeteye göre, konuşan mağdur, "Mart 1963'te 5 yaşından itibaren" uğradığı istismar nedeniyle bu yılın başlarında tazminat davası açan bir kişi.

MAĞDUR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Bugün 63 yaşında olan mağdur, rahibeler tarafından, o zamanlar bir Speyer piskoposluk görevlisi olan Rudolf Motzenbacker'in evine "tam anlamıyla sürüklendiğini" ve rutin olarak cinsel istismara maruz bırakıltığını belirtti.

Mahkeme kayıtlarına göre, istismar sonucunda "Rahibeler para kazandı. Orada bulunan erkekler cömertçe bağışta bulundu."

Mağdur Eylül 1972'de oradan ayrılmadan önce, "yaklaşık bin defa cinsel istismara uğradığını" da sözlerine ekledi.

İSTİSMARI YAPAN PİSKOPOS YAŞAMIYOR

Skandal olayın yaşandığı Katolik yurdu 2000 yılında kapatılırken, istismarlara ev sahipliği yapan piskopos Rudolf Motzenbacker de 1998 yılında öldü.

Habere göre, mağdura mahkemeler tarafından toplam 25 bin avro tazminat verildi ancak mağdur "Ama paranın ne yararı var?" diye konuştu.

Rahibeler pazarladı! Bin kez istismara uğradı ile ilgili etiketler Almanya rahibe New York Post katolik yurdu piskopos Rudolf Motzenbacker
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.