"Rahatlayın, Kemal Kılıçdaroğlu aday değil!"

Fatih Altaylı: Kemal Kılıçdaroğlu ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelirse Tayyip Erdoğan çok büyük ihtimalle ilk turda kazanır.

CHP Genel Merkezi'nde Reuters’ın sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yeni mesajlar verdi.

Uzun süredir kulislerde 2023 seçimlerinde aday olmak istediği konuşulan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, beş parti genel başkanının kendisine adaylık teklif etmesi halinde bunu kabul edeceğini söyledi.

Bu mesajı köşesinde yorumlayan Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan da ilginç bir çıkış geldi.

Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri ile aday olmayacağını ilan ettiğini savundu. Habertürk yazarı "Rahatlayın, aday değil" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Kemal Kılıçdaroğlu sonunda müjdeyi verdi.

Sadece ittifak ortaklarının seçmenlerinin değil, pek çok CHP seçmeninin de kabusu haline gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesine artık nokta koyuldu.

Kemal Bey, bir soru üzerine “Eğer diğer 5 lider beni aday olarak görmek isterlerse bundan gurur duyarım ve elbette aday olurum” dedi.

Bundan çıkan net sonuç şu: Aday eğilim.

Çünkü çok açık ki, Temel Karamollaoğlu CHP’li bir adaya değil ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı.

Çünkü çok açık ki, Meral Akşener nezaketen tek kelime etmemiş olsa da tabanı ve örgütünden gelen bilgiler ışığında Kemal Bey’in adaylığının çok da doğru olmayacağını biliyor.

Çünkü çok açık ki, Ahmet Davutoğlu AK Parti’den koparmaya çalıştığı kitleyi Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye ikna edemeyeceğini biliyor.

Ali Babacan ve Gültekin Uysal’ın ne düşündüklerini tam olarak bilememekle birlikte en azından 5 liderden üçünün istemediğinden eminim.

Peki aday kim olur?

Ne bilirim, ne karışırım.

Ancak şunu söylemem mümkün, ki aylar önce de söyledim.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelirse Tayyip Erdoğan çok büyük ihtimalle ilk turda kazanır.

Ekrem İmamoğlu ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelirse, çok büyük ihtimalle ikinci tura kalır.

Mansur Yavaş ile Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelir ise çok büyük ihtimalle ilk turda Yavaş kazanır."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

"Rahatlayın, Kemal Kılıçdaroğlu aday değil!" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Fatih Altaylı aday köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.