Rafael Nadal'dan Daniil Medvedev karşısında tarihe geçen Avustralya Açık şampiyonluğu ve 21. Grand Slam zaferi

Teniste sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'ta zafer Rafael Nadal'ın... Daniil Medvedev'le oynadığı final maçında ilk 2 seti kaybeden 35 yaşındaki İspanyol raket müthiş bir geri dönüşle şampiyonluğa uzandı... Kariyerinin 21. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Rafa, Roger Federer ve Novak Djokovic'in önüne geçti. Nadal, Avustralya Açık'ta ise 2009'dan sonra 2. zaferini elde etti.

Avustralya Açık'ta şampiyon Rafael Nadal...  Daniil Medvedev'le oynadığı final maçında ilk 2 seti kaybeden 35 yaşındaki İspanyol raket müthiş bir geri dönüşle şampiyonluğa uzandı...

Kariyerinin 21. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Rafa, Roger Federer ve Novak Djokovic'in önüne geçti. Nadal, Avustralya Açık'ta ise 2009'dan sonra 2. zaferini elde etti.

ilk 2 seti kaybeden Nadal, maçı 5. sete taşımayı başardı. Şampiyonluk için servis kullandığı sette şampiyonluk servisini kırdıran yaşayan efsane, skorun 5-5'e gelmesine engel olamadı.

Amerika Açık şampiyonu Medvedev, 5. setin 11. oyununda büyük bir fırsat tepti. Nadal bu noktada bir kez daha servis kırarark bir kez daha maç için servis atma şansı yakaldı. Bu kez hata yapmayan İspanyol, "love game" ile şampiyonluğa ulaştı.

Bir Avustralya Açık finalinde 2 set geriden şampiyonluğa ulaşan ilk tenisçi olarak tarihe geçen Rafael Nadal, tüm zamanların en çok Grand Slam kazanan ismi oldu.

 

Rafael Nadal'dan Daniil Medvedev karşısında tarihe geçen Avustralya Açık şampiyonluğu ve 21. Grand Slam zaferi

Geçen yıl Avustralya Açık'ta final oynayan ancak Novak Djokovic'e kaybeden 25 yaşındaki dünya 2 numarası Rus raket, yarı finalde Stefanos Tsitsipas'ı geçti.

2009 şampiyonu 35 yaşındaki Nadal ise Matteo Berretini engelini aşarak kariyerinde 2. kez Avustralya Açık finaline yükseldi.

Geçen yıl da yarı finalde elediği rakibinin dört kez servisini kıran 25 yaşındaki Medvedev, finalde İspanyol Rafael Nadal'ın rakibi oldu.

Final maçını Nadal kazanması halinde grand slam turnuvalarındaki şampiyonluk sayısını 21'e çıkararak rekor kıracaktı. 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, bu alanda zirveyi İsviçreli Roger Federer ve Sırp Novak Djokovic'le paylaşıyordu.

Medvedev'in kupayı kaldırması durumunda ise Rus sporcu, açık dönemde kariyerinde ilk şampiyonluğu kazandığı grand slam turnuvasının bir sonrakinden zaferle ayrılan ilk erkek tenisçi olarak tarihe geçecekti.

Medvedev, 2021 ABD Açık'ta Sırp tenisçi Djokovic'i 3-0 yenerek kariyerinin ilk şampiyonluğuna uzanmıştı.

Nadal ile Medvedev, bugüne kadar tamamı sert zeminde olmak üzere 5 kez karşı karşıya geldi. İspanyol sporcu, bu maçların 4'ünden galibiyetle ayrıldı.

Nadal, Avustralya Açık'taki tek şampiyonluğunu 2009 yılında Federer'i 3-2 yenerek elde etmişti.

Medvedev'den hakeme sert tepki

Yarı final maçının ikinci setinde Rus tenisçi Medvedev, hakem Jaume Campistol'a ağır tepki göstermişti. Rod Laver Arena'daki final maçında da hakemle sık sık diyaloğa giren Medvedev, 2-0 öne geçtiği maçta büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Yarı final maçında Tsitsipas'ın tribündeki babası ve antrenörü Apostolos Tsitsipas'tan taktik aldığını savunan Medvedev, hakeme karşı, "Babası her puandan sonra konuşabilir mi? Aptal mısın, sorularıma yanıt ver. Bir grand slam yarı finalinde nasıl bu kadar kötü olabiliyorsun? Yüzüme bak, seninle konuşuyorum" ifadelerini kullanmıştı..

Bu tepkiden sonra Apostolos Tsitsipas'a yakın tünele yerleştirilen Yunan hakem Eva Asderaki-Moore'un işaretini dikkate alan Campistol, kuraldışı hareket eden baba Tsitsipas'ı uyardı.

Rafael Nadal'dan Daniil Medvedev karşısında tarihe geçen Avustralya Açık şampiyonluğu ve 21. Grand Slam zaferi ile ilgili etiketler Rafael Nadal Daniil Medvedev avustralya açık avustralya açık 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.