Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yalan habere ceza sinyali!

Habertürk'teki 'karne hediyesi et' yalanıyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan RTÜK Başkan’ı Ebubekir Şahin “Yazık, çok yazık! Doğru ve güvenilir habercilik bu mudur? Yalan haber ve dezenformasyon ile ne kadar mücadele etsek az. RTÜK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstüne düşen görevi layıkıyla yapmaya devam edecektir.” dedi.

İstanbul'un Şişli ilçesinde annesiyle kasaptan alışveriş yapan çocuğa mikrofon uzatan Habertürk Muhabiri Fatmanur Boylu, A.G isimli çocuğa ''Annem bana karne hediyesi et aldı, der misin?'' dedi. Boylu'nun isteği üzerine ‘Annem karne hediyesi et aldı’ diyen çocuğun sözleri üzerine muhalif medya ''Türkiye’nin yoksullaştığı'' yönünde algı operasyonu yapmaya başladı. Gerçek, çocuğun annesi Nihal Güney'in ifadeleriyle ortaya çıtkı. Kasap Zafer Kadife ve babası Mehmet Kadife'den sonra çocuğun annesi Nihal Güney de fakir oldukları iddiasını yalanladı. Bunun üzerine Habertürk, "Karne hediyesi olarak et alan çocuk" haberini yapan muhabirin kovulduğunu açıkladı.

''RTÜK ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPACAK''

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin ise konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

Son günlerde gündemi bir hayli meşgul eden, özel bir haber kanalının üstüne gitmesiyle ve bizim yakın takibimizle “yalan haber” olduğu ortaya çıkan “Annem karne hediyesi olarak et aldı” haberinin yalan ve kurmaca olduğu anlaşıldı.

Peki, bu haberi kaynak gösterip ana haberlerine taşıyan aynı yalan habere ve dezenformasyona ortak olan yayıncılar ne olacak? Yalan haberi manşetlerine taşıyıp hükümete olmadık hakaretler eden gazeteler ne olacak?

Yine bu yalan habere mal bulmuş mağribi gibi atlayıp, siyasi iktidara yönelik haksız ithamlarda bulunan siyasetçilerin ve sosyal medya kalemşörlerinin durumu ne olacak?

Yalan haberin malzemesi yapılan ailenin ve çocuğumuzun mağduriyeti, travması nasıl giderilecek? Çocuk istismarını kimler görmezden gelebilir?

Yazık, çok yazık! Doğru ve güvenilir habercilik bu mudur? Yalan haber ve dezenformasyon ile ne kadar mücadele etsek az. RTÜK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstüne düşen görevi layıkıyla yapmaya devam edecektir.

 

 

 

 

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yalan habere ceza sinyali! ile ilgili etiketler Habertürk Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.