Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın çağrısı

İsrail güçlerinin sivilleri hedef alan saldırıları gün geçtikçe artarken, bundan cesaret alan radikal Yahudi gruplar ise, sosyal medya üzerinden örgütleniyor. Mescid-i Aksa'ya 'baskın' düzenleyeceklerini açıklayan radikal Yahudiler, Yahudi bayramı Şavuot vesilesiyle toplanma çağrısı yaptı.

İsrail, işgal altında tuttuğu bölgelerde masum sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Günlerdir artan şiddet eylemleri yerini savaş uçakları ile saldırılara bıraktı. Söz konusu saldırılarda 137 kişi şehit oldu, yüzlerce kişi de yaralandı.

BM raporlarına göre yaklaşık 10 bin Filistinli evlerini terk etmek zorunda kalırken, saldırılardan cesaret alan işgalci Yahudiler yeni bir provokasyona imza attı.

"MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN" ÇAĞRISI

Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'nın bahçesinde çıkan yangın sırasında toplanarak eğlence düzenleyen radikal Yahudiler, bu kez de bir 'baskın' için örgütlenmeye başladı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen radikal gruplar, Şavuot vesilesiyle 16 Mayıs Pazar ve 18 Mayıs Salı arasında Mescid-i Aksa'ya üç gün boyunca 'baskın' yapmayı planladıklarını açıkladı.

Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın çağrısı

Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın çağrısı ile ilgili etiketler Filistin İsrail Mescid-i Aksa Yahudi baskın
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.