Rachel Corrie: Zulüm bizdense ben bizden değilim!

Dik duruş ile ölümsüzleşen genç bir kadın... Gazze Şeridi'nde İsrail zulmünü durdurmak için çaba gösterdiği sırada vahşice katledilen ABD'li barış aktivisti Rachel Corrie'nin ölümünün üzerinden 18 yıl geçti. Corrie, Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını önlemek isterken İsrail buldozeriyle ezilerek öldürülmüştü.

Filistin özgürlük mücadelesinin bayraktarlarından, aktivist Rachel Corrie dayanışma için gittiği Gazze'de İsrail acımasızlığının kurbanı oldu.

"Zulüm bizdense ben bizden değilim" diyerek tarihe geçen Corrie, 16 Mart 2003'te Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasına engel olmak için İsrail buldozerlerini durdurmak istediği sırada buldozer tarafından ezilerek öldürüldü.

Corrie'nin ölüm haberini büyük bir şaşkınlıkla karşılayan Filistinliler, "şehit" olarak nitelendirdikleri Corrie için o dönem büyük bir cenaze töreni düzenlemişti.

Dünyanın her yerinde iyilik öncüsü olarak ebedileşen Rachel Corrie'nin adına Filistinlilerin Gazze'deki dramına ışık tutan çok sayıda film çekilirken, İrlanda'dan Gazze'ye yardım götüren gemiye de onun ismi verilmişti.

Corrie, şehadetinin 18. yılında Türkiye'de de unutulmadı. Cesur aktivist için devletin en üst kademelerinden anma mesajları geldi.

İşte o mesajlardan bazıları...

Rachel Corrie kimdir?

ABD'nin Washington kentinde 1979'da dünyaya gelen Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, 16 Mart 2003'te Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına karşı çıktığı sırada İsrail Savunma Kuvvetlerine bağlı zırhlı bir buldozerle ezilerek öldürüldü.

Corrie'nin ailesinin olay hakkında açtığı dava, İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi.

Adı Filistin'de pek çok okul, hastane ve yeni doğmuş çocuğa verilen Rachel Corrie'nin anısına çok sayıda film yapıldı, tiyatro oyunları oynandı ve kitaplar yazıldı. Corrie'nin Filistin'den ailesine yazdığı mektuplar derlenerek, "Bırakın Tek Başıma Direneyim" başlığıyla kitap olarak yayımlandı.

Rachel Corrie: Zulüm bizdense ben bizden değilim! ile ilgili etiketler Filistin İsrail Gazze Rachel Corrie intifada
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.