Rabia Soytürk Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

Rabia Soytürk, Duy Beni adlı dizide canlandırdığı Ekim karakteri ile bilinmektedir. Dizide orta sınıf bir mahallede yaşadığı anda en yakın arkadaşı Leyla’ya sabah saatlerinde okula giderken çarpan araba ile bir anda hayatı değişen Ekim için tek önemli şey onu bulanı ortaya çıkarmaktır.

Duy Beni adlı TV dizisinde Ekim karakterini canlandıran Rabia Soytürk, bir dönem TRT 1 ekranlarında yayınlanan Benim Adım Melek dizisindeki Defne karakteriyle adından söz ettirmiştir.

Duy Beni dizisinde Ekim karakterine hayat veren Rabia Soytürk, bir sabah okula giderken en can arkadaşı Leyla’ya çarpan araba ile hayatını tamamen O’na adamıştır. Leyla’nın tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına sebebiyet veren aracın yakınlardaki özel bir liseye giriş yaparak izini kaybettirdiğini gören Ekim bunu ispatlayamaz.

Ancak bu özel okulda açılan 3 kişilik burs kontenjanı için çalışan Ekim sonunda o okula burslu olarak giriş yapar. Artık Ekim’in tek amacı Leyla’ya bunu yapanları bulmaktır.

Rabia Soytürk Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

Rabia Soytürk Kimdir?

11 Mart 1996 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Rabia Soytürk, eğitimini Sağlık Koleji Hemşirelik Bölümü‘nde tamamladıktan sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi‘nde tiyatro ve oyunculuk eğitimi almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini “Şahsiyet“ adlı dizide gerçekleştiren Soytürk ardından TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Benim Adım Melek” dizisinde canlandırdığı Defne karakteriyle ünlenmiştir.

Balık burcu olan Rabia Soytürk; 26 yaşında, 1.66 metre uzunluğunda ve 52 kg ağırlığındadır. Rabia Soytürk, Insatgram’da @soyturkrabia hesabını kullanmaktadır.

Rabia Soytürk Oynadığı Diziler ve Filmler

• Duy Beni (Ekim, TV Dizisi 2022)
• Alparslan: Büyük Selçuklu (Karaca, TV Dizisi 2021-2022)
• Benim Adım Melek (Defne, TV Dizisi 2019-2021)
• Özgür Dünya (Aslı, Sinema Filmi 2019)
• Şahsiyet (Süveyda, TV Dizisi 2018)
• Gülperi (Selen, TV Dizisi 2018-2019)
• Çukurdakiler (Gülcan, TV Dizisi 2018)

Rabia Soytürk Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli? ile ilgili etiketler Ekim rabia soytürk Duy Beni
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.