Rabia Naz'ın beklenen DNA sonuçları açıklandı!

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl 11 yaşında hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın DNA sonuçları açıklandı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, DNA örneği alınması için savcılığa başvurmuştu. Başvurunun ardından baba Şaban Vatan ve kardeş Yaşar Mert Vatan, Görele Devlet Hastanesi’ne giderek DNA örneği verdi.

Baba Şaban Vatan, savcılığın kendisi, oğlu ve eşinden DNA örneği istediğini ancak gelen telefonla eşinin DNA örneğinin alınmasından vazgeçildiğini belirtti.

Önce kendisinin sonra da oğlu Yaşar Mert Vatan’ın Görele Devlet Hastanesi’ne gittiğini belirten Şaban Vatan, evrakları incelediği sırada Rabia Naz’ın tırnakları ve yeleğinde erkek DNA’sı bulunduğunu belirten raporu gördüğünü ifade etti.

Bu durumdan bir yıldır habersiz olan baba Vatan, durumu savcılığa bildirdiğini ancak üzerine yeterince gidilmediğini savundu. “Hukuk istiyorum” diyen Şaban Vatan; ''11 yaşındaki evladın otopsisini bir baba olarak bana izlettiler. Bir baba bunu asla izlemek zorunda değildir'' şeklinde konuştu.

TIRNAĞINDA KARDEŞİNİN DNA'SI ÇIKTI!

Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından hazırlanan 20 Kasım 2019 tarihli raporda, “Rabia Naz Vatan'a ait olduğu bildirilen mavi renkli kolsuz yelekten tarafımızca 4B şeklinde numaralanıp alınan 1 adet örnekten elde edilen karışık otozomal DNA profili, Yaşar Mert Vatan'a ait otozomal DNA profili içerdiği, ancak Şaban Vatan ve Atika Vatan'a ait DNA profillerini ise içermediği tespit edildi. Rabia Naz Vatan'a ait olduğu bildirilen sol el 1 adet tırnak örneğinden elde edilen karışık otozomal DNA profilinin, Yaşar Mert Vatan ve Şaban Vatan'a ait otozomal DNA profillerini birlikte içerdiği, ancak Atika Vatan’a ait DNA profilini ise içermediği tespit edildi” denildi.

Rabia Naz'ın beklenen DNA sonuçları açıklandı!

Rabia Naz'ın beklenen DNA sonuçları açıklandı! - Resim : 2

Rabia Naz'ın beklenen DNA sonuçları açıklandı! ile ilgili etiketler Giresun DNA rabia naz şaban vatan Atika Vatan Yaşar Mert Vatan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.