Quant (QNT) nedir? Quant Network nasıl çalışır?

Quant Network (QNT), çeşitli blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirliği ve küresel ağlar ile zincirler arasında daha Fazla esnek bağlantı kurulmasını sağlayan Overledger blok zinciri işlerim sistemini ve QNT tokeninin tümünü kapsamaktadır. Peki, Quant (QNT) nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Kripto para piyasası, coin ve tokenler ile ilgili yapılan araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda, Overledger blok zinciri işlerim sistemini ve QNT tokeninin tümünü kapsayan Quant Network (QNT) büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Quant (QNT) nedir? Detaylar haberimizde...

Quant (QNT) nedir? Quant Network nasıl çalışır?

QUANT (QNT) NEDİR?

015 yılında e-iş ve stratejik yönetim alanında eğitim geçmişine sahip teknoloji uzmanı olan Gilbert Verdian, işletme alanında doktora sahibi Paolo Tasca ve enerji bilimi alanında çalışan Colin Paterson Quant ekosistemini oluşturmuştur. Mayıs 2018’de ise Quant fikrinin geliştiği şirketin ICO’su gerçekleştirilmiştir.

Projenin temeli, Overledger platformu üzerinden işleyen blok zincirler için bir ekosistem olan Quant Network’tür. Overledger, blok zincirinde merkezi olmayan uygulamaların (dApps) oluşturulmasını kolaylaştırır. Overledger platformu, kapasiteyle sınırlı ayrı bir tek blok zinciri yerine çoklu blok zincirlerinin avantajlarını kullanabilmektedir.

Quant Network (QNT), ağın verimliliğini ve birlikte çalışabilirliğini azaltmadan blok zincirleri ve ağları küresel ölçekte birbirine bağlamak amacıyla Haziran 2018’de piyasaya sürülmüştür. Blok zinciri işletim sisteminin oluşturulması yoluyla birlikte çalışabilirlik sorununu çözen ilk proje olarak bilinmektedir.

QUANT (QNT) NASIL ÇALIŞIR?

Blok zincirleri arasındaki iletişim engellerinin kaldırılması ve mApp’lerin birden fazla farklı defter üzerinde çalışan dApp’ler olarak kullanılmasına yönelik destek, Overledger ekibini hem birlikte çalışabilirliği hem de ölçeklendirmeyi desteklemesi gereken bir mimari tasarlamaya yönlendirmiştir.

Söz konusu mimari, aslında iletişim ağları ile kullanılan TCP/IP modellerinden esinlenmiştir. Geliştiriciler Overledger’ı, platformun hedeflerine ulaşmanın en iyi yolunun, bireysel görevleri gerçekleştiren katmanlara göre düzenlemenin olduğuna karar vermişlerdir, bu katmanlar aşağıdaki gibi açıklanmaktadır.

 

Quant (QNT) nedir? Quant Network nasıl çalışır? ile ilgili etiketler quant quant network token
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.