PYD/PKK kara propagandaya erken başladı!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik "Zeytin Dalı" harekatı sonrasında terör örgütü yandaşları çirkin propaganda başlattı. Çocukların vurulduğu yalanına sığınan teröristlerin dolaşıma soktuğu fotoğrafın ise 2016'da çekildiği ve TSK ile hiçbir ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatıldı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, harekatın başlamasının ardından terör örgütü PYD/PKK'ya ait bazı sosyal medya hesaplarından da kara propaganda faaliyetleri başlatıldı.

algA

Bu kapsamda bazı sosyal medya hesaplarından harekat sırasında yaralanan bir çocuğa ait olduğu iddia edilen fotoğraflar paylaşıldığı tespit edildi.

Gerçeği yansıtmayan söz konusu fotoğrafta yer alan çocuğun yaralanma hadisesinin 2016 yılında gerçekleştiği ve TSK ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

Bu arada Mehmetçik ile göğüs göğüse, mertçe bir savaştan korkan YPG/PYD/PKK'lı teröristler dünya kamuoyunu siviller, çocuklar ölüyor yalanı ile maniple etmek ve kendilerine canlı kalkan yapmak amacıyla çocukları Afrin'i korumaya çağıran mesajları bölge halkına dağıtıyor... İşte teröristlerin o çağrısı...

algA_operasyonu

Bir başka yalan ise "Türk Ordusu Afrin'de sivillerin olduğu binayı vurdu" sözleri ile yayınlanan bir fotoğraf.

algA1

Vuruldu denilen binada bir yıkım söz konusu değil. Çünkü bina aslında vurulmadı, sadece yanıyor. Üstelik Afrin'de bile değil. Kuveyt'te.

algA3

İkinci resimden de anlaşılacağı gibi bir yangına ait fotoğraf ve üstelik 2016 yılına ait.

PYD/PKK kara propagandaya erken başladı! ile ilgili etiketler PKK PYD YPG Afrin çocuklar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.