PYD Cerablus yakınlarında 7 köylüyü katletti

Fırat Nehri’nin doğusundaki Şiyuk (Yukarı Şuyuh olarak da anılıyor) Köyü ve civarında yaşayan Arap kökenli Suriyeli köylüler iki yıl önce DEAŞ yüzünden terketmek zorunda kaldıkları evlerine dönmek isteyince terör örgütü PKK'nın kolu olan PYD tarafından engellendi.

Terör örgütü militanları, durumu protesto eden köylülerin üzerine ateş açarak en az 7 kişiyi öldürdü. Saldırıda, 3 kişi de yaralandı.

Bölgedeki katliama tanıklık eden sivillerin anlattıklarına ve Özgür Suriye Ordusu komutanlarının (ÖSO) verdiği bilgilere göre olayın ayrıntıları şöyle:

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD tarafından iki yıl önce kendilerini terör örgütü DEAŞ’tan koruyacakları vaadiyle köylerinden çıkarılan yaklaşık 10 bin Şiyuk köyü sakinleri, Fırat Nehri'nin batı yakasına geçerek Cerablus’a yerleşmişti. Bu köylülerden yaklaşık 3 bin kadarı halen Cerablus merkeze yakın bölgelerde çadırlarda barınıyor.

25 Ocak 2017 günü saat 13.30 sıralarında köylüler; bölgede DEAŞ tehlikesinin kalmadığını, bu nedenle PYD unsurlarının köylerini terk etmesini, kendilerinin köylerine geri dönmek istediklerini dile getirdiler.

Ancak terör örgütü PYD buna izin vermedi.

Yaklaşık 100 kadar köylü de Fırat Nehri üzerindeki köprünün ayaklarında toplanarak gösteriye başladı.

İki yıldır Cerablus’ta yaşayan silahsız, içlerinde kadınlar ile çocukların da bulunduğu köylüler daha önce PYD tarafından yıkılan Şiyuk Köprüsü’ne doğru yürüyüşe geçti.

Köylüler önce ÖSO bayraklarını daha sonra da Türk bayrağını açarak doğup büyüdükleri köylerine dönmek istediklerini haykırdılar.

Yaklaşık iki saat süren protestoyu engelleyemeyen terör örgütü militanları, saat 15.30 sıralarında köprünün doğu ayağının bulunduğu An Nasiriyah bölgesindeki keskin nişancılara ateş açtırdı.

Uzun namlulu silahlarla köylülerin üzerine ateş açmaya başlayan terör örgütü militanları köylülerden 7 kişiyi öldürdü, 3 kişi de ağır yaralandı.

Protestoya katılan diğer köylüler ise Cerablus merkezine kaçarak kurtuldu.

Katliam sonrasında PYD, sosyal medya üzerinden öldürdükleri sivillerin DEAŞ teröristleri olduğu yönünde kara propagandaya başladı.

Yerini yurdunu iki yıl önce PYD baskısıyla terk etmek zorunda kalan köylüler, yaralı 3 kişiyi büyük bir güçlük içerisinde Cerablus’ta hastaye kaldırırken, bölgede gerilimin sürdüğü kaydedildi.

PYD Cerablus yakınlarında 7 köylüyü katletti ile ilgili etiketler cerablus Fırat Kalkanı suriye'de savaş pyd-pkk
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.