Putin'in kimsenin görmesini istemediği film: 'Navalny'

Putin'in görmenizi istemediği film: 'Navalny'. ABD merkezli CNN Films'in yapımı olan ve tüm dünyanın ilgisini çeken (Zehirlenen ve Sibirya'da sürgün edilen Rus ana muhalefet lideri Alexey Navalny) 'Navalny' isimli filminin yönetmeni ile görüştü. Üstelik Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, filme çok öfkelendi ve filmin Rus torrent sitelerinden kaldırılmasını emretti. İşte detaylar...

ABD merkezli CNN'in HBO ile birlikte çektiği "Navalny" belgesel filmi tüm dünyanın ilgisini çekiyor. 

CNN Films'in yeni belgeseli "Navalny", Rus ana muhalefet lideri Alexey Navalny'nin Rus ajanlar tarafından zehir kullanılarak öldürülme girişimini ve sonrasını anlatıyor.   

CNN Audio, bahse konu filmin yönetmeni Daniel Roher ile, Navalny ve ailesine nasıl bu kadar yakın bir şekilde erişebildiğini, Rusların filmi izlemesinin kendisi için neden önemli olduğunu ve Putin'in çekilen filme verdiği tepkinin bize işgal hakkında neler söyleyebileceğini konuştu. 

İşte CNN'in Tug of War podcast'inin o bölümünün bazı önemli noktaları:

Yönetmen Daniel Roher, Navalny'yi 'büyüleyici' bir yaptığını söylediği şeyi şu şekilde açıklıyor:

"Navalny'nin en büyük varlığı, bence, her şey hakkında konuşmaya istekli olması. Onunla röportaj yaptığımızda yasak olan hiçbir şey yoktu. Ona soramayacağım, tartışmayacağı hiçbir şey yoktu. Ve ben onun bu açıklığının filmde gerçekten ortaya çıktığını düşünüyorum.”

PUTİN'İN NAVALNY BELGESELİNE VERDİĞİ TEPKİ

Daniel Roher, Putin'in belgeseline verdiği yanıt üzerine ise, "Putin filme şahsen öfkelendi ve filmin Rus torrent sitelerinden kaldırılmasını emretti." ifadelerini kullandı.

NAVALNY'NİN GELECEĞİ

Daniel Roher, Navalny için umutları hakkında şunları söyledi:

"Bence Navalny ile çalışmak için yeterince zaman harcarsanız, işler ne kadar kasvetli olursa olsun gelecek için umut ve iyimserliğe sahip olmayı öğrenirsiniz. Ve umuyorum ki Alexey Navalny bir gün hapisten çıkabilir ve bu Rusya cumhurbaşkanlığı için rekabetçi, özgür ve adil bir demokratik seçimde rekabet edebilir.” 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: CNN Intl.

Putin'in kimsenin görmesini istemediği film: 'Navalny' ile ilgili etiketler CNN Rusya Rus film Putin Navalny belgesel Yönetmen
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.