Putin'in ince hesapları! 'Ortada bir komedi var. Rusya, ABD, İngiltere ve NATO ile dalga geçiyor!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in bu haftaki konuğu SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt oldu. Demir, Bozkurt ve Özkan, canlı yayında PKK/YBŞ'nin sözde özel kuvvet sorumlusu Sileman Şemo'nun MİT’in Sincar’daki nokta atışı operasyonuyla etkisiz hale getirilmesini, ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna krizi ile gerilimin sıcak çatışmaya dönme ihtimalinin Türkiye'ye enerji kaynakları açısından etkilerini ve kar felaketi yaşanırken balıkçıda keyif yapan Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE görüntüleri için savcılığa, Emniyet'e ve valiliğe başvurmasını masaya yatırdı.

"OPERASYONDA ÖNE ÇIKAN BİLGİLER SİNYAL, TEKNİK VE İNSAN İSTİHBARATI. BUNLAR ÇOK BELİRLEYİCİ UNSURLAR OLDU"

Metehan Demir, "Bu operasyonda öne çıkan bilgiler sinyal, teknik ve insan istihbaratı. Bunlar çok belirleyici unsurlar oldu. Operasyonlar örgütte psikolojik olarak da yıkıcı, kalıcı hasar yaratıyor.

"RUSYA ARABULUCULUK İŞLERİNİ SEVMEZ, PUTIN BURAYA GELENE KADAR BU KONUYU ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GETİRECEKLER"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov müthiş bir strateji geliştiriyor. Resmen ABD, Rusya, İngiltere ve ABD ile dalga geçmiş. ABD 8500 askeri alarma geçirdi ama intikal yok, detay yok. Bunlar biraz komik oluyor ve Ruslar bunun farkında. Rusya tüm dünyanın ilgisini çekerek petrol fiyatlarını da çaktırmadan artırıyor. Rusya kasaları dolmaya başladı. Putin çok akıllı, Kış Olimpiyatları'ndan sonra buraya gelecek. Ruslar arabuluculuk işlerini sevmez, buraya gelene kadar konuyu önemli bir noktaya getirecekler. Almanya'nın bu konuya dahil olması ve elini güçlendirmesi beni tedirgin ediyor.

"YERALTI KAYNAKLARI ARAMALARIMIZA SON GAZ DEVAM ETMELİYİZ"

Gaz olayı enerji açısından zengin değilseniz çok sıkıcı hal alabilir. Bizim yeraltı kaynakları aramalarımıza son gaz devam etmeliyiz. İran'ın ambargolardan dolayı yenileyemediği doğalgaz aktarma sorunu var ama gaz akışının sürdürülebileceği bir gaz olduğu da belirtildi." sözlerini kullandı.

"ÖRGÜTÜN SİNCAR'I İKİNCİ KANDİL YAPMA HEDEFLERİ VARDI, BUNUN İÇİN TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR. OPERASYONUN SİNCAR'A OLMASI DA AYRI BİR MESAJ"

Ceyhun Bozkurt, "YBŞ, Sincar'da KCK'nın PKK ile bağlantılı kurduğu yapıdır. Uzun süreli bir takip söz konusu, attığı her adım izlenmiştir. Ağırlıklı olarak militan tabana operasyonların yanı sıra, üst düzey elebaşlarına nokta operasyonlar düzenleniyor. Örgüt elebaşlarının, dokunulmaz denilen teröristlerin etkisiz hale getirildiğini görmeye başladı. Bu operasyonlarla örgütün eylem aklı hedef alınıyor ve etkisizleştiriliyor. Örgütün Sincar'ı ikinci Kandil yapma hedefleri vardı, bunun için tutmaya çalışıyorlar. Operasyonun Sincar'a olması da ayrı bir mesaj.

"RUSYA UKRAYNA'DA BAŞKA BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞIYOR, ABD DE BUNU BESLİYOR"

Bir komedi dönüyor, burada başka hesaplar var. ABD bilinçli olarak mesele üzerinden ciddi anlamda psikolojik bir hamle yaptı. ABD arkasında güç tahkim etmeye başladı. Rusya Ukrayna'ya başka bir şey yapmaya çalışıyor. ABD de bunu besliyor ama yaparken Batı'ya da zarar veriyor. Ukrayna meselesinde Rusya başka bir tehdit de gösteriyor, Venezuela-Küba kozunu oynuyor." şeklinde konuştu.

Metehan Demir ve Ceyhun Bozkurt'un açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Putin'in ince hesapları! 'Ortada bir komedi var. Rusya, ABD, İngiltere ve NATO ile dalga geçiyor!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Ukrayna Rusya Türkiye Metehan Demir doğalgaz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.