Putin'in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destek Esed'den geldi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planına dünya liderleri arasında tek destek Suriye'deki Beşşar Esed rejiminden geldi. Esed, Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıyacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı bağımsız devlet olarak tanıma kararı aldı.

Kararını televizyonların canlı yayınında imzalayan Putin, bir adım daha ileri giderek bölgeye Rus askerlerinin girmesi talimatını verdi.

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Ukrayna'yı haftalardır sayısı 190 bini bulan askerle kuşatma altında tutan Vladimir Putin, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk'ı bağımsız devlet olarak tanıma kararı dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

Putin'in kararın dünya liderleri art arda tepkilerini dile getirirken, Rus lidere tek destek Suriye'den geldi.

TEK DESTEK ESED'DEN

Putin'e sadıklığı ile bilinen Beşşar Esed, Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıyacağını belirtti.

Rusya Parlamentosu Milletvekili Dmitry Sablin, Sputnik Arapça'ya verdiği demeçte, "Esed, Şam'ın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanımaya hazır olacağını söyledi" açıklamasını yaptı.

Putin'in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destek Esed'den geldi! ile ilgili etiketler Esed Suriye Putin donbas
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.