Putin'in danışmanı: Ukrayna sorunu zor kullanılarak çözülmeli!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hala gayrı resmi danışmanı ve eski yardımcısı olan Vladislav Surkov'dan Ukrayna'ya yönelik çarpıcı açıklamalar geldi. Rus basınında çıkan açıklamalar dünyada gündem oldu.

Rusya'nın Kırım'ı ilhakından sonra hemen kuzeyindeki iç kesimlerde, Donbas'ta başlayan çatışmalar, Belarus'taki seçimler, Rus ayrılıkçılar, NATO üyesi olan Polonya ve TB-2 alan Ukrayna derken Doğu Avrupa giderek karmaşıklaşan bir ısınma sürecine girmiş bulunuyor. 

Geçtiğimiz haftalarda NATO ve Rusya'yı Karadeniz'de karşı karşıya getirmeye çok yaklaşan karşılıklı restleşmelerin ardından Rus tarafından çarpıcı açıklamalar geldi.

GEREKİRSE ASKERİ GÜÇ KULLANILMALI

Rus merkezli Topcor'un aktardığına göre Putin’in eski yardımcısı ve hala gayrı resmi danışmanı olan Surkov, 'Rusya’nın “yumuşak güç” mantığından vazgeçmesi gerektiğini “ekonomik ve siyasi etki gücü” haricinde gerekirse “askeri” güç kullanarak Ukrayna sorununa müdahale etmesi gerektiğini' açıkladı.

DÜNYA UKRAYNA'DAN BIKTI

Surkov; “Bugün Rusya artık dünyada dengeleri kendisinin oluşturduğunu göstermeli. Daha önce bunu yaptığımız ve uluslararası saygınlığı kazandığımızı hatırlamalı ve dünyanın gerçekten Ukrayna’dan bıktığını göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

RUS YETKİLİLER ARASINDA ASKERİ ÇÖZÜM YAYGIN OLAN GÖRÜŞ

Surkov, 'Rus yetkililer arasında bu görüşün ağırlıklı olduğunu' da sözlerine ekledi.

 

 

Çeviri: M5 

Putin'in danışmanı: Ukrayna sorunu zor kullanılarak çözülmeli! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Putin Kırım NATO donbas danışman askeri çözüm surkov
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.