Putin'i öven Koramiral Schönbach Alman ordusundan istifasını sundu!

Almanya'da Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Kay-Achim Schönbach, Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin’i öven sözlerinin ardından gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti. Rus birliklerinin Ukrayna'yı işgal edebileceği korkusunu da "saçma" olarak nitelendiren Schönbach "Kırım yarımadası gitti, geri gelmeyecek, bu bir gerçek" demişti.

Hindistan'da bir düşünce kuruluşunun düzenlediği etkinlikte konuşan Koramiral Kay-Achim Schönbach, Vladimir Putin'in gerçekten istediği şeyin "eşit düzeyde saygı" olduğunu söyledi. Schönbach, "Ona istediği ve muhtemelen hak ettiği saygıyı vermek kolay" dedi.

ALMAN KORAMİRAL: KIRIM GİTTİ, YAPCAK BİR ŞEY YOK

Rus birliklerinin Ukrayna'yı işgal edebileceği korkusunu da "saçma" olarak nitelendiren Schönbach "Kırım yarımadası gitti, geri gelmeyecek, bu bir gerçek" dedi.

ALMAN BÜYÜKELÇİ: SÖYLENİLENLER KABUL EDİLEMEZ

Koramiralin Ukrayna ihtilafıyla ilgili açıklamalarının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ukrayna Büyükelçisi Anka Feldhusen'i Dışişleri Bakanlığına çağırarak Schönbach’ın ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

ALMAN SAVUNMA BAKANLIĞI: HİÇBİR POZİSYONA UYMUYOR

Alman Federal Savunma Bakanlığı yaptığı bir açıklamada, Schönbach'ın açıklamalarının bakanlığın "İçerik veya söylem olarak hiçbir şekilde hiçbir pozisyonuna uymadığını" belirtti.

KORAMİRAL İSTİFA ETTİ

Donanma basın ve bilgi merkezi aracılığıyla bir açıklama yapan Schönbach, "Federal Savunma Bakanı'ndan beni Koramiral olarak görev ve görevlerimden derhal serbest bırakmasını rica ettim. Hindistan'da güvenlik ve askeri politika üzerine yaptığım düşüncesiz yorumlar görevli olduğum yere giderek daha fazla zarar veriyor. Alman Donanması'nın ve hepsinden önemlisi Federal Almanya Cumhuriyeti'nin daha fazla zarar görmesini önlemek için bu adımı gerekli görüyorum. Federal Bakan talebimi kabul etti” ifadelerini kullandı.

Putin'i öven Koramiral Schönbach Alman ordusundan istifasını sundu! ile ilgili etiketler Alman Almanya Ukrayna Kırım Rusya Putin istifa schönbach
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.