Putin'den Ukrayna savaşında yeni hamle: 'Gönüllü savaşçıları' kabul edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna'ya karşı savaşacak gönüllüleri kabul edeceğiz" dedi. Öte yandan Putin Ukrayna'ya gönderilen silahlarla ilgili "Ele geçirilmeleri halinde Rus ayrılıkçılara verilmesini destekliyorum" dedi.

Hafta sonundan itibaren tahliyeler için bombadırmanı yavaşlatan Rus ordusu yeniden saldırı pozisyonuna geçti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den yeni bir açıklama geldi. Ukrayna birliklerine karşı savaşmak isteyen gönüllere kapılarının açık olduğunu söyleyen Putin, "Gönüllülerin savaş bölgelerine ulaşmalarına yardım edeceğiz" dedi.

Ukrayna'ya gönderilen silahlarla ilgili olarak da Putin, "Ele geçirilmeleri halinde Rus ayrılıkçılara verilmesini destekliyorum" diye konuştu.

Ülkenin kuzeyinde ve başkent Kiev'e giden yol üzerinde bulunan Çerhiniv, doğudaki Harkov ve Sumi, Azak Denizi'ndeki liman kenti Mariupol, Rus askerleri tarafından kuşatılmış durumda.

Başkent Kiev'deki çatışmalar ise kent merkezinin 15 kilometre kuzeyinde yaşanıyor. ABD'li yetkililer Rus ordusunun iki koldan Kiev'e saldırdığını açıkladı.

Putin'den Ukrayna savaşında yeni hamle: 'Gönüllü savaşçıları' kabul edecek ile ilgili etiketler Vladimir Putin Rusya Ukrayna Savaş gönüllü savaşçı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.