'Öldürmek istesem, çoktan ölmüştü'

Kremlin Sarayı'nda düzenlenen yıl sonu toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, muhalefet lideri Aleksey Nalavny'yi zehirlettiği iddialarına ilişkin, ''Ölmesini isteseydim, şimdiye çoktan ölmüştü'' ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıl sonu toplantısında Kremlin'in muhalefet lideri Aleksey Navalny'i zehirlediği iddialarıyla ilgili konuştu.

Putin, ABD istihbarat teşkilatlarını iddiaları körüklemekle suçladı.

"ABD İSTİHBARAT KURUMLARININ DESTEĞİNE SAHİP"

Putin, basın toplantısında Almanya'da tıbbi tedavi gören Navalny için "Berlin'deki bir hastanede bulunan hasta ABD istihbarat kurumlarının desteğine sahip. Eğer öyleyse, bu ilginç bir gerçektir ve istihbarat kurumları ona göz kulak olmalıdır. Ama bu onu zehirlemek için bir sebep değil, neden birisi bunu yapsın. Ölmesini isteseydim, şimdiye çoktan ölmüştü" açıklamalarını yaptı.

NE OLMUŞTU?

20 Ağustos'ta Navalny, Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya giderken uçakta fenalaşmış, Omsk şehrine yapılan acil inişin ardından hastaneye kaldırılmış, yapılan testlerde zehir izine rastlanmamıştı. Ancak muhalifler, Navalny'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiğini öne sürmüştü.

Navalny, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'e nakledilmiş ve orada yapılan testlerin ardından muhalif liderin Noviçok maddesiyle zehirlendiği iddia edilmişti. Navalny, 32 günlük tedavi sürecinin ardından 23 Eylül'de taburcu olmuştu. Rus muhalif, o tarihten beri Almanya'da kalmaya devam ediyor.

'Öldürmek istesem, çoktan ölmüştü' ile ilgili etiketler Putin Zehir ölüm Navalny suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.