Putin'den J.K. Rowling'e cevap... "Bugün bizi sansürleyen Batı, geçmişte de onu sansürlemişti"

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling'in eleştirilerine cevap veren Vladimir Putin, "Çok uzun zaman önce, çocuk yazarı JK Rowling de sansürlenmişti. Bugün de bin yıllık bir kültürü, halkımızı yok saymaya çalışıyorlar. Böyle bir toplu kampanya en son yaklaşık 90 yıl önce Almanya'da Naziler tarafından gerçekleştirilmişti" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya devlet televizyonunda katıldığı bir programda ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling'in eleştirilerine cevap verdi.

Harry Potter serisinin yazarı Rowling, geçtiğimiz gün Twitter hesabından hapisteki Rus muhalif lider Alexei Navalyn'e destek içeren bir paylaşım yapmış ve "Batı'nın iptal kültürünü eleştirenler şu anda sivilleri katlediyor ve kendilerini eleştirenleri hapse atıp zehirliyorlar" şeklinde görüş belirtmişti.

Rowling, sık sık da "Ukrayna'nın yanındayım" anlamına gelen #IStandwithUkraine etiketini kullanıyor.

PUTİN'DEN BATI'YA "NAZİ ALMANYASI" BENZETMESİ

Batı'nın ünlü Rus besteciler Pyotr Çaykovski ve Sergei Rachmaninov'yi yasaklamasını hatırlatan Putin, bu tutumu 1930'larda Nazi Almanyası tarafından yapılanlara benzetti.

Putin, "Çok uzun zaman önce, çocuk yazarı JK Rowling de sansürlenmişti. Bugün de bin yıllık bir kültürü, halkımızı yok saymaya çalışıyorlar. Rusya ile bağlantılı her şeye karşı kademeli bir ayrımcılıktan bahsediyorum. Sakıncalı yayınları yok etmek için böyle bir toplu kampanya en son yaklaşık 90 yıl önce Almanya'da Naziler tarafından gerçekleştirilmişti"  dedi.

Yayında Putin ile konuşan St. Petersburg Mariinsky Tiyatrosu genel müdürü Valery Gergiev de dahil olmak üzere, savaşa destek veren Rus kültürel şahsiyetlerinin yer aldığı çok sayıda etkinlik iptal edildi.

Gergiev, Rusya'nın işgalini kınamadığı için Münih Filarmoni Orkestrası şefliği görevinden alınmıştı.

 

Putin'den J.K. Rowling'e cevap... "Bugün bizi sansürleyen Batı, geçmişte de onu sansürlemişti" ile ilgili etiketler Vladimir Putin Rusya j.k. rowling Alexei Navalyn Pyotr Çaykovski
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.