Putin'den dünyaya gözdağı: Bize uygulanan yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 10.gününde çatışmalar hızla devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putirn'den yeni bir açıklama geldi. Putin, başka bir ülkeden uçuşa yasak bölge koyma girişiminin askeri faaliyetlere doğrudan katılım olarak değerlendirileceğini açıkladı. Putin ayrıca, uygulanan yaptırımların Rusya'ya savaş ilan etmek gibi olacağını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Rusya-Ukrayna savaşının 10. gününde yeni bir açıklama geldi. 

İşte Putin'in açıklaması;

"Özel harekat düzenlemek çok zor bir karardı. Medeni Batı Donbas'ta 8 yıl boyunca öldürülen 14 bin kişiyi görmezden gelmemizi mi istiyordu? Donbas'taki insanlar sokak köpeği değil. Rusya, Ukrayna'daki çatışmayı barışçıl bir şekilde çözmeye çalıştı. Donbas'ın Rusça konuşmasına ve kendi istediği gibi yaşamasına izin verilmeliydi, ancak bölgeyi abluka altına aldılar. Rusya'nın Minsk anlaşmalarını uygulamadığı iddiaları saçmalık tiyatrosu. Ukrayna, Sovyet döneminden beri nükleer ve füze yetkinliğine sahip. Ukrayna'nın tarafsız statüde olmasını amaçlıyoruz. Şu anda anayasalarında NATO üyeliği hedefi yazıyor. Evet Rusya'da da radikaller var ama iktidar onları desteklemiyor. Rusya bu radikalleri kahraman yapmıyor ama onlar yapıyor. Ukraynalı yetkililer 3 gündür Harkov ve Sumı'daki yabancı öğrencileri rehin olarak tutuyor. Ukrayna 'da hayatlarını ortaya koyan askerlerimiz geleceğimiz için savaşıyor" dedi.

PUTİN'DEN DÜNYAYA GÖZDAĞI

Ukrayna'nın işgali sonrası birçok ülkenin yaptırım uyguladığı Rusya, ekonomik olarak zor günler geçiriyor.

"YAPTIRIMLAR SAVAŞ İLANINA BENZİYOR"

Batı'nın ekonomik ambargosunu da yorumlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptırımların savaş ilanına benzediğini söyleyerek dünyaya gözdağı verdi. 

 

Putin'den dünyaya gözdağı: Bize uygulanan yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir! ile ilgili etiketler Putin Ukrayna Rusya donbas
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.