Putin'den dikkat çeken Biden yorumu: Basında yansıtıldığı gibi biri değil

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinin yankıları devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında görevi devralması sonrasında ilk defa Biden ile bir araya gelen Putin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Putin, Biden'ın basında yansıtıldığı gibi biri olmadığını ifade ederek, "Hiçbir şeyi atlamamak için onunla çok dikkatli bir biçimde çalışmak gerek" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ocak ayında görevi devralması sonrasında dün ilk defa İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldiği ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘basında yansıtıldığı gibi birisi olmadığını, ne elde etmek istediğini gayet iyi bilen biri olduğunu’ belirtti ve "Hiçbir şeyi atlamamak için onunla çok dikkatli bir biçimde çalışmak gerek" ifadelerini kullandı.

"OLDUKÇA CANLI GÖRÜNDÜ"

Putin, devlet kadrolarını yetiştiren bir okuldaki konuşmasında, Biden’ın uzun bir Avrupa turunda olmasına karşın, dünkü görüşmelerinde ‘oldukça canlı göründüğünü’ söyledi.

"KENDİSİ HİÇBİR ŞEYİ GÖZDEN KAÇIRMIYOR"

Rusya Devlet Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Biden ile) iki saat, hatta belki daha uzun zaman yüz yüze görüştük. Her şeye tamamen hakimdi. Belki zaman zaman notlarına bakmıştır, fakat bunu hangimiz yapmıyoruz ki? Biden tam bir profesyonel. Hiçbir şeyi gözden kaçırmamak için onunla çalışırken çok dikkatli olmalı. Zira sizi temin ederim ki kendisi hiçbir şeyi gözden kaçırmıyor.”

"DURUŞLARIMIZI KARŞILIKLI OLARAK ANLAYABİLDİK"

Cenevre’deki görüşmelerinin dostane bir havada geçtiğini de ekleyen Rusya lideri, “Birbirimizi ve kilit meselelerdeki duruşlarımızı karşılıklı olarak anlayabildik. Umuyorum ki geçmiş yıllardaki gibi olmaz ve ABD Başkanı’nın çalışmasına mani olmazlar” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca, “Bize gelince, Rusya olarak kendi çıkarlarımızı savunacağız. Bu diyaloğun sürdürülmesine Amerikan tarafı ne derece hazır olacaksa, biz de o derece hazır olacağız” diye ekledi.

Putin'den dikkat çeken Biden yorumu: Basında yansıtıldığı gibi biri değil ile ilgili etiketler Putin ABD Vladimir Putin Rusya Joe Biden abd başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.