Putin'den Dağlık Karabağ atağı!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yıllardan beri devam eden Dağlık Karabağ sorununa, Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dahil oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dağlık Karabağ, yıllardan beri Ermenistan işgali altında bulunuyor. Azerbaycan ile Ermenistan arasında, Dağlık Karabağ'ı çevreleyen Ermeni kontrolündeki Azerbaycan topraklarındaki etnik çatışma ve toprak anlaşmazlığı olarak devam ediyor.

RUS SAVAŞ GEMİLERİNİN BAKÜ’DE 4 EYLÜL’E KADAR KALMASININ NEDENİ BELLİ OLDU!

Rusya Donanması Hazar Filosu’na ait savaş gemileri, 24 Ağustos’ta başlayacak uluslararası yarışma için Azerbaycan’ın Başkenti Bakü'ye gelmişti.

27 Ağustos tarihinde Bakü’den ayrılması beklenen Rus savaş gemilerinin görev süresinin sürpriz bir şekilde 4 Eylül’e kadar uzatıldığı açıklanmıştı. Rusya savaş gemilerinin görev süresinin uzamasının nedeni dün belli olmuştu.

PUTİN’DEN DAĞLIK KARABAĞ ATAĞI!

Zaman zaman Azerbaycan ile Ermenistan askerleri arasında çarışmalara ve saldırılara neden olan Dağlık Karabağ sorununa, Rusya Devlet Başkanı Putin’in talimatıyla Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da dahil oldu.

Moskova'da Rus ve Azerbaycan dışişleri bakanları dün bir araya geldi. Türkiye'nin yakından takip ettiyi görüşme sırasında Sergey Lavrov ve Azerbaycan'lı mevkidaşı Ceyhun Bayramov önemli açıklamalarda bulundular.

Putin'den Dağlık Karabağ atağı!
Sergey Lavrov


RUSYA DAĞLIK KARABAĞ SORUNUNA DAHİL OLUYOR!

İki ülkenin heyetleri arasında önce ikili yapılan görüşme, daha sonra ekiplerin de katılımı ile geniş hal alarak devam ettirildi. Rus bakan Sergey Lavrov, basın açıklamasında, ”Dağlık Karbağ sorununun çözümü ile ilgili yeterince ciddi tabanın oluşturulduğunu ifade etti.Moskova temsilcisi Lavroz’un sözlerine göre; savaşı durdurmak amacı taşıyan ve küresel kamu oyunca kabul gören kararları, bunun yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu önergelerini ve sonraki aşamalarda, barış yolu ila çözüm amacı ile hazırlanmış olan parametreleri esas tutmak gerekiyor.” İfadelerini kullanması dikkati çekti.

TOPLANTIDA AZERBAYCAN TÜRKİYE İSMİ VERİLMEDEN UYARILDI!

Lavrov, Karabağ sorununun çözümü ile ilgili çeşitli tarafların görüşmelere dahil edilmesinin, “AGİT Minsk grubu eş başkanlarınca kabul edilemez!” olduğunu ifade ederek, şunu açık bir şekilde beyan ettiklerini söyledi:

”AGİT Minsk grubunun eş başkanlığı hattı ila çatışma tarafları ile birlikte çeşitli yaklaşım açıları, aynı amacı taşıyan belgeler toplusu yapılmış. Yeterince ciddi temel oluşturulmuş. Bu tabanı kaybetmek üzüntü doğurur. Tabii ki, konuşmaların sürekli hal alması amaca uygun olacak. Görüşme süreci için, gereken ortam oluşturulmalı.”

LAVROV: GÖRÜŞME ORTAMI OLUŞMALI!

Rus bakan Lavrov, Ermenistan ve Azerbaycan taraflarının ortak niyetlerinin sürecin sürdürülmesi yönünde olduğunu belirtti;

"Bu açdan dengeli, dayanıklı görüşmeler sürecinin sağlanması için gereken ortam yaratılmalı. Konuşmalar hatırına konuşmalar değil, Karabağ sorununun çözümüne yönelik görüşmeler gerçekleştirilmeli. Kendi tarafımızdan eş başkan kısmında biz, hem milli düzeyde, hem de AGİT Minsk üç'lüsünde bu ortamın oluşturulmasına destek göstereceğiz”.

BAYRAMOV: ERMENİLERİN TOVUZ’A SALDIRILARI GERGİNLİK YARATMA EYLEMİ!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’da Ermeni askeri birliklerinin 12 temmuzda Tovuz'a yapmış olduğu saldırıya atıfta bulunarak, bunun çatışmadaki gerginliğin tırmanmasına hizmet eden eylem olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda, bu türlü eylemlerin çözüme engel olduğunu söyleyen Bayramov, sorunun çözümü için ikili konuşmaların Birleşmiş Milletler önergelerine uygun şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

Bakan Ceyhun Bayramov ayrıca, ülkesinin Moskova’ya net mesajını ileterek “Görüşmeler somut konular etrafında devam ettirilmelidir” diyerek sözlerine ekleme yaptı.

Putin'den Dağlık Karabağ atağı! - Resim : 2
Ceyhun Bayramov


“ERMENİSTAN 30 YILDAN BERİ AZERBAYCAN TOPRAKLARINI İŞGAL ETMİŞ DURUMDA!”

Azerbaycan sözcüsü Bayramov konuşmadının devsmında, “30 yılı aşkın süredir Ermenistan Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmiş. Ancak buna rağmen Azerbaycan görüşmeler sürecine devam ediyor” diyerek ülkesinin tavrını açıklamış oldu.

Bayramov, ayrıca “Konuşmalar sağlam dayanağa esaslanmalı, imitasyon amaçlı olmamalı” deyerek görüşmelere ve temaslara zarar getiren eylemlerin AGİT Minsk eş başkanlarınca eleştirilmesinin altını çizdi.

“RUS DİLİNE ÖZENE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ!”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuşmasının sonunda, Azerbaycan'da Rus diline özen gösterilmesine, büyük önem verdiklerini yüksek sözlerine ekledi. Lavrov’un bu isteği, Azerbaycan’ın aynı toplantıda ikinci kez Rus dilinin konuşulması konusunda uyarılması olarak algılandı.

BAKAN AKAR DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz hafta Azerbaycan'ı ziyaret eden ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türk halkının kalbinin Azerbaycan ile attığını söyledi.

Ermenistan'ın saldırısının başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkı tarafından nefretle kınandığını dile getiren Akar, Türkiye ve Azerbaycan'ın bir ananın iki evladı olduğunu, burada kendilerini vatanlarında hissettiklerini ifade etti.

Putin'den Dağlık Karabağ atağı! ile ilgili etiketler Vladimir Putin Azerbaycan Rusya Ermenistan Türkiye Sorun dağlık karabağ Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.