Putin ve Erdoğan, Türkiye'ye gaz tedarikini görüştü! Bayraktar İHA konusu gündeme gelmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, yılda 26 milyar düzeyinde olan Türkiye'ye gaz tedariğinin konuşuldunu açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Bayraktar İHA'nın gündeme gelmediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen görüşmenin ardından Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'YE GAZ TEDARİĞİ KONUŞULDU

Rusya ve Türkiye'nin doğalgaz ödemesinin kısmi olarak Rus para birimi ruble ile ödenmesi konusunda uzlaştığını ifade eden Novak, "Yılda 26 milyar düzeyinde olan Türkiye'ye gaz tedariki konuşuldu. Bu ciddi bir rakam. İlk aşamada, tedarikin bir kısmı Rus rublesi ile ödenecek" dedi.

Ayrıca iki ülke arasında ticari ödemelerin yapılması için bankacılık sistemlerinin geliştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Novak, "Ticari şirketlerimizin ve vatandaşlarımızın turistik gezilerde ödeme yapabilmeleri ve ticaret çerçevesinde para alışverişi yapabilmeleri için, üzerinde büyük anlaşmaların da yapıldığı finansal bankacılık sistemini görüştük" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMEDE, BAYRAKTAR İHA KONUSU ELE ALINMADI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise görüşmenin 4 saat sürdüğünü hatırlatan Peskov, "Soçi'deki görüşme Moskova saatiyle 15.00'ten sonra başladı. İki ülkenin liderleri hem dar hem de genişletilmiş formatta 4 saat görüştü. Ortak bildiri kabul edildi” dedi. Daha önce sıkça gündeme gelen Bayraktar TB2 insansız hava aracının (İHA) Rusya'da üretilmesi ve satın alınması konusuyla ilgili liderlerin bir görüşme yapıp yapmadığı sorusuna cevap veren Peskov sadece "Hayır" diyerek karşılık verdi.

 

Putin ve Erdoğan, Türkiye'ye gaz tedarikini görüştü! Bayraktar İHA konusu gündeme gelmedi ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin Aleksandr Novak gaz tedariği soçi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.