Putin muhalifi siyasetçiyi çayla zehirlediler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalif olmasıyla tanınan politikacı Aleksey Navalny'nin bir uçuş sırasında kendini kötü hissetmeye başlamasının ardından hastaneye kaldırıldı. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, Navalny'nin zehirlendiğini ve durumunun ağır olduğunu belirtti.

Rus muhalefet lideri Alexei Navalny, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Sibirya’daki Tomsk kentinden başkent Moskova’ya gitmek üzere uçakta olan Navalny’nin seyahat sırasında rahatsızlandığı açıklandı.

Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmysh, 44 yaşındaki siyasi liderin fenalaşmasıyla birlikte uçağın Tomsk kentine acil iniş yaptığını açıkladı.

Tomsk’ta bir hastaneye kaldırılan Navalny’nin bilincinin kapalı olduğu ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

TEK İÇTİĞİ BİR BARDAK ÇAYDI!

Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Yarmysh, “Alexei’nin çayına katılan bir zehir ile zehirlendiğini tahmin ediyoruz. Sabahtan beri içtiği tek şey bir bardak çaydı” ifadesini kullandı.

Yarmysh, geçen yıl da benzer bir olay yaşandığını ve Navalny’nin hastaneye kaldırıldığını hatırlatarak, “O zaman hastaneye gittiğinde doktoru vücudunun alerjik bir reaksiyon gösterdiğini söylemişti” dedi.

RUSYA'DAKİ İLK VUKUAT DEĞİL!

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda da bu yaşanan olaya benzer bir olay yaşanmış, Ukrayna cumhurbaşkanı seçileceğine kesin gözle bakılan Viktor Yuşçenko'nun zehirlendiği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. 

Batı derhal olaya müdahale etmiş ve Yuşçenko Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir klinikte tedavi altına alınmıştı. Ancak Viktor Yuşçenko'nun yüzü bir iki gün içinde yaşlanmıştı.

O dönemde Rusya'nın, 3. Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko'yu zehirlediği iddia edilmişti ama bu hiç bir zaman kanıtlanamadı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen Yuşçenko'nun nasıl zehirlendiği hala gizemini koruyordu. Bu olayla ilgili ilk defa bilimsel bir rapor yayınlanmıştı.

Viyanalı bilim adamlarının yayınladığı raporu göre, Viktor Yuşçenko dioksinlerin en zehirlisi olan TCDD ile zehirlenmişti. Rapora göre dioksin bir laboratuvarda özel olarak üretilmişti. Dioksin insan vücudunda olması gerekenden 50 bin defa daha fazla bulunmuştu.

Yuşçenko'nun hayatı kurtarıldı ancak bu zehirin gövdeden atılması için tam 15 yıl gerekti. Ancak Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın yüzünde kalıcı hasar oluştu.

Putin muhalifi siyasetçiyi çayla zehirlediler!

Putin muhalifi siyasetçiyi çayla zehirlediler! ile ilgili etiketler Putin Zehirlenme Aleksey Navalny siyaset politika
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.