Putin Golan Tepeleri için o liderle görüşecek!

ABD'nin Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan kararı sonrasında Rusya'dan karşı hamle geldi. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rus lider Putin, Golan Tepelerini konuşmak üzere Lübnan Başbakanı ile bir araya gelecek.

Açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ile Golan Tepeleri konusunu görüşeceği ifade edildi.

GOLAN TEPELERİ KONUSU

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıyan başkanlık kararını imzalaması tepkiyle karşılandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini tanıyan başkanlık kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Sözcü Dujarric, ''Golan Tepeleri'nin statüsü değişmedi ve BM'nin Golan politikası Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarında belirtiliyor.'' ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyinin 1981'de aldığı 497 sayılı karar, İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgaline karşı çıkıyor ve kararda ''İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur.'' ifadesi kullanılıyor.

Putin Golan Tepeleri için o liderle görüşecek! ile ilgili etiketler Rusya ABD Putin Golan Tepeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.