Putin: Dönüp vatanlarının yeniden inşasına başlayabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli milyonlarca mültecinin artık eve dönüş yaparak vatanlarını yeniden inşa etmeye başlayabileceğini söyledi. Putun, gerekçe olarak da artık ülkenin büyük kısmında huzur ve istikrar oluştuğunu ileri sürdü.

EuroNews'in haberine göre, Putin bu ifadeleri Şam yönetiminin başındaki Beşar Esed ile yaptığı bir telekonferansta sarf etti.

Rusya'nın liderliğinde düzenlenen ve çarşamba günü Şam'da başlayıp iki gün sürecek olan uluslararası mülteci konferansı öncesi görüşen Putin ve Esed, Suriye'den başka ülkelere gitmiş olan mültecilere ilişkin pozisyonlarını konusunda fikir alış-verişinde bulundu.

BM VE ABD TOPLANTIYA İTİRAZ ETTİ

9 yıl süren savaş ve çatışmalarda yarım milyon Suriyeli hayatını kaybetmiş ve 5,6 milyon Suriyeli de göç etmek zorunda kalmıştı. Bu süre boyunca Suriye içerisinde de 6 milyon kişinin yer değiştirdiği bağımsız kaynaklar tarafından iddia ediliyordu.

Şam'da yapılması planan toplantıya Birleşmiş Milletler ve ABD'li yetkililerden itirazlar var.

Putin: Dönüp vatanlarının yeniden inşasına başlayabilir ile ilgili etiketler Putin Rusya Suriye Mülteci ABD Esed
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.