Putin, Dontesk ve Luhansk ile ilgili kararını açıkladı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı.

Ulusa sesleniş konuşması yapan Putin'in açıklamalarından satır başları:

Donbas tarihsel olarak Rusya'nın bir parçasıdır. Tarihsel olarak Rus İmparatorluğu'nun bir parçası olan yerleri vermek zorunda kaldık.

Ülkelere SSCB’den ayrılma hakkı vermek, temeline döşenen bir mayındı. SSCB'nin dağılmasının sorumlusu, farklı dönemlerde yaptıkları hatalar nedeniyle Bolşeviklerdir.

Geçmişi değiştirmek mümkün değil ama gerçeklerden söz etmek gerekiyor.

Modern Ukrayna, Rusya tarafından yaratıldı.

Ukrayna dış güçler tarafından kontrol edilmektedir. Ukrayna'da kritik kararları Batılılar veriyor. Ukrayna, Batılı efendilerinin emrine her gün daha fazla giriyor. Ukrayna Parlamentosu ayrımcı kararlar çıkarıyor.

Ukrayna, Sovyetler Birliği'nden kalan altyapı ve Batı'nın teknolojik desteğiyle kolaylıkla nükleer silah geliştirebilir. Ukrayna'nın nükleer silah geliştirme planı kabul edilemez. Ukrayna'nın nükleer silah sahibi olması Rusya için tehdit olur.

Ukrayna geçişini reddediyor ve sonuçlarına katlanıyor.

Ukrayna'da atılan adımlar Rusya'nın güvenliğine karşı.

NATO'nun gerçek hedeflerini hepimiz biliyoruz. NATO artık doğrudan Rusya'nın kapılarına ulaşmıştır. Sorunların diplomatik olarak çözülmesi gerekiyor. NATO ve ABD taleplerimizi görmezden geldi.

Her şartta yaptırımları uygulayacaklar, bahane arıyorlar.

Rusya, güvenliğini koruma hakkına sahip, yapacağımız sadece bu.

Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki 2 bölgenin bağımsızlığını tanıyacak.

Donbas'ta gereken adımlar atılmadı, ölümler durmuyor.

Putin, Dontesk ve Luhansk ile ilgili kararını açıkladı! ile ilgili etiketler Putin kritil şiddetli donbass donbas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.