Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi

Gelen son dakika haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen Dağlık Karabağ zirvesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi.

İşgalci Ermenistan kuvvetleri geçtiğimiz yılın eylül ayında Dağlık Karabağ sınırında yer alan Azerbaycan köylerine saldırıda bulundu. Bu gelişme üzerine operasyon başlatan Azerbaycan ordusu yaklaşık 30 senedir işgal altında bulunan topraklarını 44 günlük operasyonlar geri aldı.

Sahada bozguna uğrayan Ermenistan, kendisine sunulan anlaşmayı imzalamak zorunda kaldı. Söz konusu imzalar, geride kalan gün Rusya'nın başkenti Moskova'da atıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arabulucuğuyla bir araya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sunulan şartları kabul ederek imza attılar. 

PUTİN'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A BİLGİLENDİRME TELEFONU

Bu gelişme üzerine Putin, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bilgi verdi. 

İki lider arasındaki görüşmede, ülkeler arasındaki ilişkilerin normalleşmesi niyetinin teyidi olduğu vurgulandı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Türkiye ve Rusya'nın oluşturacağı Ateşkes Kontrol Merkezi ve tüm askeri eylemler de değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede, Rusya’nın Dağlık Karabağ meselesinin çözümündeki çabalarını desteklediğini belirterek, bölgenin ekonomik kalkınması ve karşılıklı yarar sağlayan projelerin teşvik edilmesi de dahil olmak üzere Rusya ile Türkiye arasında koordinasyonun devam etmesinden yana olduğunu kaydetti.

Görüşmede, çeşitli düzeylerde düzenli şekilde diyaloğun sürdürülmesi kararlaştırıldı.

 

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi ile ilgili etiketler Rusya Azerbaycan Ermenistan Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan paşinyan aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.