Putin: Bağımsız politika izliyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da düzenlenen Valday Tartışma Kulübü'nün yıllık toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı. Putin, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın bağımsız bir politika izlediğini belirten Putin '' Türk liderle çalışmak memnuniyet verici ve güvenli'' ifadelerini kullandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dağlık Karabağ'daki duruma ilişkin bir soru karşısında Putin, Rusya'nın Azerbaycan ve Ermenistan'a eşit mesafede olduğunu belirtti. Bugün Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmaların şimdiye kadarki en şiddetli çatışmalar olduğunu kaydeden Putin, bölgede çözümü Rusya kadar isteyen başka bir ülke olmadığını vurguladı.

''ERDOĞAN'LA ORTAK DİL BULUNABİLİR''

Türkiye ile Fransa arasında Dağlık Karabağ nedeniyle yaşanan gerilime ilişkin konuşan Putin, Rusya'nın ülkeler arasındaki çatlakları hiçbir zaman suistimal etmediğini, iki ülkenin Moskova'nın arabuluculuğuna ihtiyaç duyduğunu düşünmediğini belirtti.

Putin, "Birilerinin bizim arabuluculuğumuza ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum. Türkiye ve Fransa, kendi aralarındaki ilişkileri bizzat düzenleyebilecek kapasitede birer ülke. Erdoğan'ın tutumu ne kadar sert görünürse görünsün, onun esnek bir kişi olduğunu, onunla ortak dil bulunabileceğini biliyorum. Bu nedenle durumun normale döneceğini düşünüyorum. Biz, diğer ülkeler arasındaki çatlakları hiçbir zaman suistimal etmedik. Türkiye ile Rusya arasındaki etkileşim önemli. Türkiye'yle işbirliği hacmimiz artıyor. Türkiye ve Rusya için ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu daha detaylı şekilde anlatabilirim" ifadelerini kullandı.

''ERDOĞAN'LA ÇALIŞMAK GÜVENLİ''

Rusya ve Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki duruma ilişkin tutumlarının örtüşmediğini ve Moskova'nın siyasi çözüm bulunmasından yana olduğunu söyleyen Putin, Türkiye'yle olan görüş ayrılıklarından kaygı duymadıklarının, Ankara'nın işbirliğinin sürdürülmesinden yana olduğunun altını çizdi. Bu noktada Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bağımsız politika izlediğini, modern hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduklarına karar verdiklerini söylediğini ve S-400'leri aldığını anımsatarak Türk liderle çalışmanın memnuniyet verici ve güvenli olduğunu belirtti.

''ERDOĞAN, BAĞIMSIZ POLİTİKA İZLİYOR''

Putin, Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan'ın bağımsız politika izlediğini biliyorum. Her türlü baskıya rağmen, TürkAkım projesini Erdoğan'la oldukça kısa süre içinde gerçekleştirdik. Bu konuda (Kuzey Akım 2) Avrupa'yla yıllardır sürüncemedeyiz. Avrupa, projenin uygulanması için hiçbir şekilde egemen şekilde hareket edemiyor ancak Türkiye'yle çok hızlı şekilde uyguladık. Ulusal çıkarlarının farkında olan Erdoğan, bunu yapacağımızı söyledi ve yaptık."

Putin: Bağımsız politika izliyor ile ilgili etiketler Vladimir Putin Recep Tayyip Erdoğan Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.