Putin: Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar

Ermenistan Başbakanı Paşinyan savaşı kaybettiklerini itiraf ederek Azerbaycan ve Rusya ile bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Rusya lideri Putin'den de anlaşmaya ilişkin son dakika açıklaması geldi. Putin ''Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuya ilişkin açıklamada bulunarak Karabağ bölgesine barış güçlerinin konuşlandırılacağı bilgisini verdi.

Putin, açıklamasında tarafların mevcut askeri poziyonlarında kalacağını belirterek, ulaşım merkezlerinin açılacağını kaydetti.

Rus lider, yeni ateşkes anlaşmasının, Dağlık Karabağ krizine her iki tarafın da çıkarına, uzun vadeli çözüm için koşullar yaratacağını umduğunu dile getirdi.

 

Putin: Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.