Püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir? Gelinim Mutfakta yemeği!

Püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında yarışmacılar yemekleri ile yarışıyorlar. Haftanın ortasında yarışmacılar bugün püreli tavuk kapama yaptılar. Peki püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Malzemeleri nedir? Detaylar haberimizde...

Püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Fatih Ürek'in sunuculuğunu üstlendiği Gelinim Mutfakta programı hayranlıkla izleniyor. Her bölümü ekranlara damga vuran yapımda bugün yarışmacılar püreli tavuk kapama yaptılar. Kıyasıya rekabetin olduğu yarışma büyük beğeni topluyor. Peki püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir? Gelinim Mutfakta yemeği!

PÜRELİ TAVUK KAPAMA

8 adet tavuk kalça – kemiksiz

2 adet soğan

2 diş sarımsak

10 adet kültür mantarı

4-5 yaprak fesleğen

1 paket krema ( 200 ml. )

6 yemek kaşığı Zeytinyağı

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Püresi için Malzemeler

4 adet patates

3 yemek kaşığı tereyağı

2 adet yumurta sarısı

Yarım yemek kaşığı muskat rendesi

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

YAPILIŞI:

Tavuk kalçaları kuşbaşı doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı ekleyin yağ ısınınca tavukları ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar pişirin. Tavuklar renk aldıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Soğan yumuşadığında ince doğradığınız mantarları ve sarımsakları ilave edin. Hepsi yumuşadıktan sonra tuz, karabiber ekleyip, 2 dakika daha pişirin, kenara alın ve ince doğradığınız fesleğen yaprakları ve kremayı ilave edip karıştırın.

Patates püresi için; Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Rendeledikten sonra içerisine tuz, karabiber, muskat ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Patates püreniz biraz soğuduktan sonra yumurta sarılarını içerisine ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırıp sıkma torbasına alın.

Birleştirmek için; Tavuklu harcınızı fırın kabınıza alın ve üzerine sıkma torbasına aldığınız patates pürenizi dilediğiniz gibi şekil vererek sıkın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Püreli tavuk kapama nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir? Gelinim Mutfakta yemeği! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.