PUPG'nin geliştiricisi Krafton, Google ve Apple'a dava açtı: O oyunun kaldırılmasını istiyor

Dünyanın en çok oynana oyunlarından biri olan PUBG'nin geliştiricisi olan Krafton, oyunun bazı telif hakları içeren öğrelerini kullandığı iddiasıyla Gerena Online isimli şirkete dava açtı. Free Fire adlı oyun için dava açan Güney Kore merkezli şikrtet, aynı zamanda Google ve Apple'a da kendi mağaza uygulamalarında yer verdiği için suç duyurusunda bulundu.

PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds), dünya genelinde en çok oynayan Battle Royale oyunları arasında bulunuyor. Oyunun her geçen gün popülerliği artıyor ve bu durum da oyunun sahtelerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Şu an da uygulama marketlerine baktığımızda birçok PUBG benzeri oyunun piyasada olduğunu görüyoruz. Artık bu duruma bir dur demek isteyen PUBG’nin geliştiricisi Krafton, sahte oyunlar için harekete geçti ve sahte oyun üreticilerine ve uygulama marketlerine dava açtı.

PUPG'nin geliştiricisi Krafton, Google ve Apple'a dava açtı: O oyunun kaldırılmasını istiyor

Reuters’ın haberine göre ünlü Battle Royale oyunu PUBG’nin geliştiricisi Krafton, pazartesi günü Los Angeles Federal Mahkeme’sine bir suç duyurusunda bulundu. Şikayette Garena Online tarafından geliştirilen “Free Fire” isimli oyunun PUBG’nin telif haklarıyla korunan çeşitli oyun içi öğelerini, haritalarını ve ekipmanlarını kopyaladığı iddia edildi.

PUPG'nin geliştiricisi Krafton, Google ve Apple'a dava açtı: O oyunun kaldırılmasını istiyor - Resim : 2

Krafton, açıklamasında Apple ve Google’ın oyunlarının 100 milyonlarca kopyasını dağıttığını söyledi. Bunun yanında Garena oyun şirketinin ABD’de 2021 yılının ilk üç ayında sahte oyun Free Fire’dan 100 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini söyledi. Ayrıca Apple’ın bir başka ihlalde bulunan Free Fire Max isimli oyunu da kaldırması isteniliyor.

PUBG’nin geliştiricisi Google, Apple ve Garena’dan Free Fire satışından elde ettikleri karları kendilerine vermesi istedi. Ayrıca Free Fire oyunun satışının tamamen yasaklanması da istenildi. Bu dava aslında ilk değil. Krafton 2018 yılında bir başka rakip dünyaca ünlü Battle Royale oyunu olan Fornite’a telif haklarını korumak için dava açmıştı.

PUPG'nin geliştiricisi Krafton, Google ve Apple'a dava açtı: O oyunun kaldırılmasını istiyor ile ilgili etiketler PUBG dava krafton free fire arena Online
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.