Puf gibi kabarır, tek tek ayrılır, içi yumuşacık, dışı çıtır çıtır! İşte sodalı banyolu börek tarifi

Asıl adı banyolu börek olan ve halk arasında buzluk ya da sodalı börek olarak bilinen bu lezzet, buzluktan çıkarılarak şipşak ve hemencecik pişirilmesi için yaratılmıştır. Çaya ya da kahveye gelen misafirleriniz için çıtır çıtır sodalı banyolu börek tarifini sizler için hazırladık.

Evlerinizde hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli sodalı banyolu börek ile misafirlerinizin aklını başında alacaksınız. Puf gibi kabaran, yufka katları tek tek ayrılan, iç kısmı yumuşacık kalan ve dış kısmı da çıtır çıtır olan sodalı banyolu börek yiyenlerin gözlerindeki mutluluğu görmek o kadar da zor olmayacak.

Bu tarifteki sodanın amacı böreğin kabarmasını, tereyağı böreği çıtır çıtır kalmasını ve iç malzemesi de yumuşacık kıvamda olmasını sağlıyor.

Sodalı Banyolu Börek Tarifi ve Malzemeleri

• 2 adet yufka
• Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
• 450 gr lor peyniri
• Yarım demet maydanoz
• 1,5 su bardağı soda
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı susam
• 1 tatlı kaşığı çörek otu

Puf gibi kabarır, tek tek ayrılır, içi yumuşacık, dışı çıtır çıtır! İşte sodalı banyolu börek tarifi

Sodalı Banyolu Börek Nasıl Yapılır?

Yufkayı tezgahın üzerine sererek eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da aynı şekilde eritilmiş tereyağın üstüne güzelce yayın. İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölerek hazırlayın.

Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ilave ederek kenarlardan katlayıp, rulo börek şekline getirin.

Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyerek 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkararak hafif sıktıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonrada servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Puf gibi kabarır, tek tek ayrılır, içi yumuşacık, dışı çıtır çıtır! İşte sodalı banyolu börek tarifi ile ilgili etiketler Sodalı börek banyolu börek tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.