PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PTT sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Adaylar büyük bir heyecanla sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. Memur olmak isteyen vatandaşlar PTT'nin yazılı sınavına katıldılar. Peki PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? PTT'nin gerekleştirdiği yazılı sınav sonrası adaylar büyük bir merakla sınav sonuçlarını bekliyorlar. Vatandaşlar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Merake dilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PTT SINAVI BARAJ PUANI KAÇ OLARAK BELİRLENDİ?

PTT personel alım sınavından 70 puan ve üstü alanlar;

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuru yapabilecek

PTT personel alım sınavından 60 puan ve üstü alanlar;

Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuru yapabilecek.

PTT PERSONEL ALIMI YAZILI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT 5 bin personel alımı için 12 Ağustos Pazar günü yapılan sınavın giriş belgeleri, 2 Ağustos 2018 tarihinde http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinde ilan edilmişti ve adayların cep telefonlarına gönderilmişti. Adaylar sınav giriş belgelerini belirlenen tarihten itibaren http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinden temin edebilmişlerdi.

Şirketimizin personel ihtiyacının karşılanmasını teminen yapılan Avukat, Mimar, Mühendis (Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Harita), PTT Uzman Yardımcısı, PTT Uzman Yardımcısı ( Hukuk, Endüstri Mühendisi, Mütercim-Tercümanlık), Tekniker (Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Matbaacılık, Teknik Ressam, Metal İşleri, Harita), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama, Lojistik, PTT’de Çalışan Firma Elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de Çalışan Firma Elemanı) yazılı sınavları, Gazi Üniversitesi tarafından yapıldı.

Mayıs ayında PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) tarafından duyurusu yapılan 5 bin personel alımı için başvurular tamamlanmıştı. Başvuruların ardından Gazi Üniversitesi tarafından 17 merkezde gerçekleştirilen PTT yazılı sınavı, 12 Ağustos Pazar günü yapılmıştı.

PTT'den yapılan duyuruda 2018 1 personel alımıyla ilgili, "Şirketimizin 2018/1 personel alımına başvuran bazı adayların yanlış T.C. kimlik numarası beyan ederek sınav ücretini yatırdığı, bazılarının da ilanda belirtilen şartları taşımadıkları halde sınav ücretini yatırıp sınava başvurmadığı tespit edilmiştir. Yanlış T.C. kimlik numarası beyan ederek sınav ücreti yatıran adaylar ile ilanda belirtilen şartları taşımadığı halde sınav ücreti yatıranlardan başvuru yapmayan adayların sınav ücretleri PTT Merkezi ve Şubelerinden 01 Haziran 2018 - 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında iade edilecektir.

Yazılı sınavlar, 12.08.2018 tarihinde Ankara, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı il merkezinde yapılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi yazılı sınav süresi 120 (yüz yirmi) dakika, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık hariç), Tekniker, Postacı, yazılı sınav süresi 150 (yüz elli) dakika olup; sınav saat 10:00 da başlayacak ve 12:00 ile 12:30 da tamamlanacaktır.

Yazılı sınav yeri, tarihi ve saati 02.08.2018 tarihinde http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinde ilan edilecek ve adayların cep telefonlarına gönderilecektir.

Adaylar sınav giriş belgelerini 02.08.2018 tarihinden itibaren http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinden temin edeceklerdir.

Sınava girişlerde kimlik kontrolü ve salonlara yerleştirmelerin yapılabilmesi için sınava girecek adaylar sınav başlama saatinden en az 30 dakika öncesinde sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır.

Sınava girişte adaylar, Üniversite tarafından hazırlanmış olan Sınav Giriş Belgesi, T.C. kimlik numarasını gösteren bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ T.C. Kimlik Kartı/Geçerli Pasaport) ile yanlarında koyu siyah yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi getireceklerdir.

Sınav Giriş Belgesi ve T.C. kimlik numarasını gösteren bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ T.C. Kimlik Kartı/Geçerli Pasaport) yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar sınav giriş belgelerinde belirtilen kurallara uymak zorundadır.

Sınavda soru kitapçığı ve optik formlar üzerindeki bilgiler her aday için kodlanmış olarak adaylara dağıtılacaktır.

Adaylar sınava alınırken; yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, sözlük, hesap makinesi, cep telefonu, saat, anahtarlık, telsiz, radyo gibi kaynaklar, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer vb. araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmeyecektir.

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonunda hiçbir aday çıkartılmayacaktır. Sınav bitimine 10 dakika kala sınav salonundan hiçbir aday çıkartılmayacaktır.

Aday, cevap kağıdı üzerindeki işaretlemeleri kurşun kalemle yapacaktır.

Sınava giren bütün adaylar için puan hesaplamasında (Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100) formülü kullanılacak ve yazılı sınav puanı buna göre hesaplanacak olup sınav puanında herhangi bir yuvarlama yapılmayacaktır.

Değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Hatalı soru/sorular çıkması halinde, ilgili soru/sorular iptal edilerek, iptal edilen soruların puanları diğer sorulara eşit olarak dağıtılacaktır.

 

 

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.