PTT saat kaçta açılıyor, kapanıyor? PTT çalışma saatleri hafta içi, cumartesi 2020

PTT çalışma saatleri 2020 yılında da merak edilen konular arasında yer aldı. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü kısaca PTT haftanın belirli saatlerinde açılıp, kapanmaktadır. Binlerce müşterisi bulunan PTT çalışma saatleri koronavirüs tedbirleri kapsamında değiştirilmişti. PTT saat kaçta açılıyor, kapanıyor? İşte çalışma saatleri hakkında merak edilenler...

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisi gösteren koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok kurum ve kuruluşun çalışma saatlerine düzenleme getirildi. PTT şubeleri de bu tedbirler doğrultusunda çalışma saatlerini değiştirmişti. Fakat normalleşme adımları başladıktan sonra PTT çalışma saatleri eski düzenine geri döndü. PTT saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sorusu bu yüzden merak ediliyor. İşte yanıtı… 

PTT SAAT KAÇTA AÇILIYOR? 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü kısaca PTT vatandaşların en çok işlem yaptığı kurumlardan biridir. PTT'de HGS yüklemeleri, PTT sigorta, PTT kargo, posta, bankacılık, lojistik gibi birçok alanda hizmet vermektedir. Ayrıca birçok kurumun fatura ödemeleri yine PTT üzerinden yapıldığı için vatandaşlar şubelerde yoğunluk oluşturmaktadır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında PTT şubelerine artık topluca giriş yapılamamaktadır. İçeriye sosyal mesafe kurallarına göre müşteri alınmaktadır. Bunun için PTT açılış saatini dikkate alarak vatandaşların şubeye gitmeleri gerekmektedir. 

PTT açılış saati sabah saat 08.30 olarak belirlenmiştir. 

PTT ÖĞLE ARASI SAAT KAÇTA? 

PTT öğle arası mola saati saat 12.30 ile 13.30 arasıdır. Bu saat aralığında 1 saat yemek molası olacağı için şubeler kapalı olacaktı. 

PTT SAAT KAÇTA KAPANIYOR? 

PTT’de işleri olan vatandaşlar PTT şubeleri kapanmadan şubelere erkenden gitmeleri gerekmektedir. Eğer erken saatte gidemeyenler kapanış saatini öğrenip ona göre gidebilirler. Sosyal mesafe kurallarına göre yoğunluk olacağı için PTT kapanış saatini öğrenmenizde fayda var. 

PTT kapanış saati 17.30 olarak belirlenmiştir. Bu saatten sonra şubeler kapanacaktır. İşlemleriniz ertesi güne kalacaktır. 

PTT CUMARTESİ AÇIK MI? 

Bir diğer merak edilen konu PTT hafta sonu açık mı kapalı mı? Sorusu. PTT cumartesi günleri belirli saate kadar çalışmaktadır. Fakat her şube cumartesi günü açık değildir. PTT’nin belirlemiş olduğu bazı bölgedeki şubeler sabah 8.30’dan 13.30’a kadar hizmet vermektedir. PTT’nin resmi sitesinden güncel bilgilere ayrıca ulaşabilirsiniz. 

PTT resmi tatil günlerinde kapalıdır. Resmi tatil bitene kadar şubeler açık olmayacaktır. Resmi tatil bittikten sonra normal mesai saatlerine devam edecektir. 

PTT İLETİŞİM BİLGİLERİ 

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdürlüğü 

Adres : Şehit Teğmen Kalmaz Cad. No: 2 06050 Ulus / ANKARA

Telefon          : +90 312 509 50 00

Belgegeçer : +90 312 309 51 44 - 45

 

PTT saat kaçta açılıyor, kapanıyor? PTT çalışma saatleri hafta içi, cumartesi 2020 ile ilgili etiketler PTT cumartesi açılış kapanış saatleri öğle arası iletişim bilgileri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.