PTT kredi faiz oranı nedir? Kimler başvuru yapabilir?

PTT kredi faiz oranı nedir sorusnun yanıtı merak ediliyor. 2020 PTT kredisi için araştırmalara başlayan vatandaşlar, PTT ihtiyaç kredisi için internette bilgi arıyor. PTT'den ihtiyaç kredisi çekmek için sağlanması gerekli olan bazı koşullar bulunur. Kişilerin bu koşulları sağlamış olduğu takdirde PTT üzerinden kredi çekebilmeleri mümkündür. Peki kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...

PTT kredi faiz oranı nedir? PTT ihtiyaç kredisi ayrıntılarını araştırdık. PTT'den ihtiyaç kredisi çekmek için sağlanması gerekli olan bazı koşullar bulunur. Kişilerin bu koşulları sağlamış olduğu takdirde PTT üzerinden kredi çekebilmeleri mümkündür. Peki kimler başvuru yapabilir? Detaylar haberimizde...


PTT KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT'den maaş alan emekliler:

Kredi notunun kredi kullanılması için yeterli olması,
Kredi başvurusu esnasında 84 yaşının üzerinde olunmaması,
Aylık gelirin yarsının kredi taksitlerini karşılayabilmesi.

PTT'den maaş almayanlar:

18 yaşını doldurmuş olmak ve 84 yaşının üzerinde olmamak,
Gelirin belgeli olarak beyan edilebilmesi,
Kredi notunun kredi kullanılması için yeterli olması,
Aylık gelirin yarsının kredi taksitlerini karşılayabilmesi,

KREDİ KULLANABİLMEK İÇİN GEREKLİ PUANLAR

Puan: 1-699

Kredi puanı: En Riskli

Kredi Çıkma ihtimali: Çok Düşük

Puan: 700-1099

Kredi puanı: Orta Riskli

Kredi Çıkma ihtimali: Düşük.

Puan: 1100-1499

Kredi puanı: Az Riskli

Kredi Çıkma ihtimali: Gelire Bağlı.

Puan: 1500-1699

Kredi puanı: İyi

Kredi Çıkma ihtimali: Yüksek.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz "kredi kullanma ihtimali" bankaların değerlendirmelerine göre bir genelleme olarak oluşturuldu. Ayrıca hayat sigortası yaptırmayı kabul ettiği sürece genel olarak bankalar, kredi işlemlerinde emekli müşterilerinin maaş garantisi olduğu için daha esnek davranabiliyor..

PTT'DEN KONUT VE TAŞIT KREDİSİ KULLANILIR MI?

PTT üzerinden sadece 60 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Yani PTT şubeleri üzerinden konut kredisi ya da taşıt kredisi kullanılamıyor.

PTT KREDİSİ YAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yaş ve vade toplamının tablomuzda belirtmiş olduğumuz üst yaş sınırını geçmemesi gerekiyor. Yani bankanın üst yaş sınırı 80 ve kredi kullanmak isteyen kişinin yaşı da 78 ise en fazla 2 yıl vadeli bir kredi kullanılabiliyor.

PTT'DEN KREDİ KULLANMAK AVANTAJLI MI?

Özellikle şubesiz olarak faaliyet gösteren bankalar PTT emeklilerine özel olarak indirimli faiz oranları sunuyor. Bu indirimin sunulmasının nedeni emekli maaşının kredi ödenmesinde düzenli bir teminat olmasından kaynaklanıyor. Öte yandan PTT üzerinden kredi veren 7 banka dışındaki bankalardan daha uygun faiz oranları bulma şansı mevcut. Bunun için PTT üzerinden kredi başvurusu yapamadan önce piyasa kredi faiz oranlarını incelemek de fayda var.

PTT Kredilerinde Dosya Masrafı Alınıyor mu?

Bankanın kampanyasına göre değişiklik göstermekle birlikte, PTT üzerinden kullanılan kredilerde neredeyse tüm bankalar kredi tahsis ücreti yani dosya masrafı alıyor. Bu masraf ilgili mevzuatlar gereğince en fazla kullanılan kredinin binde 5'i oranında alınabiliyor. Yani PTT üzerinden 20 bin TL kredi kullanılması durumunda 100 TL kredi tahsis ücreti ödeniyor.

PTT Sigorta Yapıyor mu?

PTT şubeleri üzerinden kredi işlemleri yanında sigorta işlemleri de yapılabiliyor. Anlaşmalı olduğu sigorta firmaları üzerinden alınan tekliflerle müşterilerine trafik, kasko gibi bazı sigorta branşlarında hizmet veriyor..

PTT kredi faiz oranı nedir? Kimler başvuru yapabilir? ile ilgili etiketler PTT ptt kredi faiz oranı ptt kredisi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.