PTT kargom nerede 2020: PTT kargo takip nasıl yapılır?

PTT kargom nerede uygulaması ile barkod numarası girerek kargonuzun yola çıkıp çıkmadığını, hangi şubede ve nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Ülkemizin en köklü kuruluşlarından birisi olan PTT, kargo işlemleri, para transferleri gibi birçok hizmeti vatandaşlara sınmaktadır. PTT kargo sayesinde sadece yurt içi taşımacılık da değil aynı zamanda yurt dışı gönderilerinde işlemler kolayca gerçekleşmektedir. PTT kargo takip, PTT kargo sorgulama ve PTT kargom nerede soruları da vatandaşların en merak ettiği sorgulama işlemleri arasında yer almaktadır.

PTT KARGO TAKİP SORGULAMA NASIL YAPILIR?

PTT kargo ile yapmış ve alıcısı olduğunuz gönderileri yerinde izleme imkanına sahipsiniz.. PTT kargom nerede işlemleri esnasında bilgileri ve ulaşım tarihini alarak kargonuzun yola çıkıp çıkmadığını, hangi şubede ve nerede olduğunu size verilecek olan kargo takip barkod numarası ile web sitesi ya da cep telefonu uygulaması ile takip edebilirsiniz. Bunun için ‘PTT kargom nerede’ sorusu sizin için yeterlidir.

PTT kargo nerede sorgulama işlemlerini kullanabileceğiniz diğer yöntemlerin başında ise web sitesi yer almaktadır. Bu sorgulama işlemi ücretsiz olarak yapılır ve hızlı bir sonuç elde edersiniz.

https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ web sitesi linkine tıklayarak PTT kargo takip sorgulama ekranına giriş yapabilirsiniz. Ekranda gelen boş kutucuğa barkod numarası girilerek sorgulama işlemine başlanır. Bu sistem üzerinden en fazla 5 adet gönderi takibi sorgulatabilirsiniz. Barkod numaranızın 13 haneli olduğunuza dikkat etmelisiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN PTT KARGO TAKİBİ

PTT kargom nerede takibinizi E-Devlet sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. Bunun için önce https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip adresine girmeniz gerekmekte. Bu sistem üzerinden kargo, tebligat, taahhütlü, tebligat, yurtdışı veya yurtiçi mektup gönderileriniz dahil her bilgiye ulaşmanız mümkündür.

Sistemi giriş yaptıktan hemen sonra boşluk kısma PTT tarafından size verilen barkod numarasını girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

PTT kargom nerede 2020: PTT kargo takip nasıl yapılır? ile ilgili etiketler PTT ptt kargo PTT kargom nerede
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.