PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralı var mı? Futbolda deplasman golü ne demek?

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu maçında Galatasaray deplasmanda PSV ile karşı karşıya geliyor. Taraftarlarda PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralı uygulanacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, deplasman golü kuralı nedir?

Geçen sezonu Beşiktaş’ın ardında Süper Lig’de 2. sırada tamamlayan Galatasaray ülkemizi bu sene Şampiyonlar Ligi’nde temsil ediyor. 2. ön eleme turunda Hollanda’nın köklü takımlarından PSV karşısına çıkacak Galatasaray iyi bir skorla evine dönmek istiyor.

21 Temmuz 2021 Çarşamba akşamında saat 22.00’da başlayacak PSV Galatasaray maçı şifresiz olarak TV8 ekranlarından yayınlanıyor.

UEFA tarafından daha önceden yapılan açıklamada deplasmanda golü kuralının kaldırılması ile taraftarlar PSV Galatasaray maçında bu kuralın uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor.

PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralı var mı? Futbolda deplasman golü ne demek?

PSV Galatasaray Maçında Deplasman Golü Kuralı Var Mı?

Son gelen bilgiler doğrultusunda UEFA’dan alınan karar doğrultusunda PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralının uygulanacağı belirtildi.

UEFA’dan yapılan açıklamada; iki takımın da eşleşmede eşit sayıda gol atması durumunda 15'er dakikalık iki uzatma devresi ve sonucun değişmemesi durumunda penaltı atışlarına geçileceği belirtildi. Uzatmalarda atılan gollerde de yine deplasman takımının herhangi bir avantajı olmayacağı ifade edildi. Bu deplasman golü kuralı PSV Galatasaray maçında da uygulanacak.

PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralı var mı? Futbolda deplasman golü ne demek? - Resim : 2

Futbolda Deplasman Golü Kuralı Nedir?

Futbolda deplasman golü kuralı çift eliminasyon sistemleri üzerinden oynanan maçlar için eşitliği bozmak adına kullanılan bir yöntem olarak bilinmektedir. Özellikle deplasman golü içerisinde eğer her iki maçta da toplam gol sayısı eşit ise o vakit deplasmanda daha çok gol atan takım turnuvayı geçer olarak sayılırdı.

Mesela; bir takım rakibini kendi sahasında 2-1 yenmiş olsun. Deplasmanda ise rakibine eğer 3-2 yenilmiş olsa bile turu geçerdi. Çünkü deplasmanda daha çok gol atmış bir takım olurdu.

PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralı var mı? Futbolda deplasman golü ne demek? - Resim : 3

Deplasman Golü Ne Demek?

Toplamda 2 maçta da goller eşit olduğu zamanlarda deplasman golü kuralı devreye girerdi. Kısacası deplasmanda daha fazla gol atan takım bir üst tura çıkma hakkı elde ederdi. Tabii bu durum her iki takımında eşit gol atması üzerinden gerçekleşirdi. Bu sayede deplasmanda daha iyi bir mücadele gösteren ve gol atan takımın hakkı korunmuş olurdu. Yani ev sahibi kendi avantajını koruyamaz ise deplasman gölü kuralı devreye girerdi.

PSV Galatasaray maçında deplasman golü kuralı var mı? Futbolda deplasman golü ne demek? ile ilgili etiketler Galatasaray UEFA UEFA Şampiyonlar Ligi psv Deplasman golü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.