Psikoteknik belgesi fiyatı 2021! Psikoteknik belgesi nereden alınır, kimler için zorunlu?

Ticari araç sürücülerinin dikkatine! Psikoteknik belgesi almayan sürücülere 1 Temmuz'dan itibaren cezai işlem uygulanacak. 12 farklı testten oluşan psikoteknik belgesi almak için son gün 30 Haziran olarak belirlendi. Peki psikoteknik belgesi nereden alınır, psikoteknik belgesi 2021 fiyatı kaç TL'dir?

Psikoteknik belgesi ticari araç sürücüleri için zorunludur. 30 Haziran 2021 tarihinin son başvuru tarihi olduğu psikoteknik belgesi alımı için sürücüler şimdiden araştırmalara başladı. Trafikte insan kaynaklı hataları minimize etmeyi amaçlayan ve bu belge sayesinde yüzde 10'luk bir düşüş sağlanacağı öngörülen uygulama 12 farklı testten oluşuyor.

Trafikte ticari araç sürücülerinin farklı testlerden geçirileceği ve sonunda psikoteknik belgesi verileceği belirtildi. Testleri geçen sürücüler, yetkin görüldükleri takdirde psikoteknik belgesi alarak trafiğe çıkabilecekler. Psikoteknik belgesi almayan ticari araç sürücüleri 1 Temmuz tarihinden itibaren cezalandıracaklar.

PSİKOTEKNİK BELGESİ FİYATI 2021!

Refleks, algı, muhakeme yeteneği gibi 12 farklı testten geçirilen sürücüler psikoteknik merkezlerine giderek bu testlerden geçebilirler. Ardından değerlendirme sonucu olumlu çıkarsa psikiyatri doktorunun onayıyla birlikte rapor enabız ve e devlet üzerinden görüntülenebilecek.

Psikoteknik belgesi fiyatı 2021 yılı itibariyle 170 ile 220 TL arasında değişiyor. Sınav öncesi alınan bu ücret, sınavda kalmanız halilnde iade edilmiyor.

Psikoteknik belgesi zorunluluğu 30 Haziran'da başlıyor - Otomobil Haberleri

Diğer yandan psikoteknik belgesi almayan sürücülere 1 Temmuz itibariyle uygulanacak ceza 1180 TL'dir.

Psikoteknik belgesi fiyatı 2021! Psikoteknik belgesi nereden alınır, kimler için zorunlu? ile ilgili etiketler Trafik psikoteknik belgesi fiyatı 2021 psikoteknik belgesi nereden alınır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.