"PSG ve Manchester City Avrupa'dan atılsın"

İspanya Ligi Başkanı Javier Tebas, PSG ve Manchester City'i sahiplik nedeniyle eleştirdi ve iki kulübün de Avrupa'dan men edilmelerini istedi.

Manchester City ve PSG'yi bir ülkenin oyuncağı olarak nitelendiren Tebas, "İki ekip de UEFA Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle Avrupa'dan atılmalıdır." dedi.

Son 6 yılda İspanya futbolunu yöneten ve İngiliz takımlarının Avrupa Süper Ligi fikrine, yerel ligleri kötüleştireceği için karşı çıkan Tebas, PSG ve Manchester City'nin metotları ve büyük harcama gücüyle futbol endüstrisini riske ettiğini vurguladı.

PSG ve Manchester City'yi eleştiren Tebas; "Bunlar gerçek gelirlerini umursamayan kulüpler. Ne zaman bir oyuncuya ihtiyaç olurlarsa bir ülkeden gelen parayla bunu hallediyorlar. Bu diğer kulüpleri ekonomik olarak zor duruma sokuyor ve sınırda varlıklarını yürütüyorlar." diye konuştu.

"Bu bir spor değil" diyen Tebas sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu bir endüstri de değil. Bu daha çok bir ülkenin oyuncağı. Ve futbol, oyuncak haline gelirse çocukların eline düşer. Çocuklar da birbirleriyle oynarlar. Bütün bir sistemi berbat edersiniz. Avrupa Süper Lig'i ile olan sorunun kaynağı aslında Manchester City ve PSG'nin tüm Avrupa'da yarattığı enflasyonist etkidir. Çünkü Avrupa'daki diğer kulüpler bunlarla mücadele edebilmek için para ister."

Tebas, Avrupa Süper Ligi fikrini destekleyen ancak bunu açıkça ifade etmeyen 5 İngiliz kulübünü de dürüst olmamakla suçladı. 2024'te hayata geçmesi beklenen Süper Lig için konuşan Javier Tebas, "Burada çok şeyle oynanıyor; ancak Avrupa profesyonel futbolunun geleceği risk altında. Şu anda olan şey bir şaka değil. İngiliz taraftarları da takımlarının bu konuyla ilgili ne düşündüğünü bilmek istiyor. Çünkü İngiliz futbolu ve kulüplerinin tarihi tehhile altında. Avrupa Süper Lig için daha şeffaf olunmasına ihtiyaç var" açıklamalarını yaptı.

"PSG ve Manchester City Avrupa'dan atılsın"

Avrupa Süper Lig'in büyük kulüpleri daha zengin yapmayacağını savunuan Javier Tebas, "Belki de ilgiyi düşürecek. Büyük İngiliz kulüplerine mesajım, büyük hata yapıyorlar. Çünkü onlar için daha fazla para gelmeyecek. Büyük oyuncular daha çok kazanacak. 7 yerine 10 Ferrari'leri olacak. Bana göre bu tarz şeyler düşünülürken ekonomik gerçekler üzerinde çalışmamak tamamen sorumsuzluk. Bu bana göre değil, KPMG (Dünya çapında denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sağlayıcısı) araştırmaları da benim söylediklerimi doğruluyor. Avrupa Kulüpleri Birliği (ECA) ve UEFA'nın şu anda önerdiği Avrupa Süper Lig modeli, 10-15 yıl sonra başarısızlıkla sonuçlanacak. Çünkü oluşturdukları sistem yerel lig takımlarına saygı duymuyor. Ulusal liglerde kulüpler arasında onlarca yıllık bir rekabet kültürü var. Bu, taraftarlarla bağlantıyı kesecek.” ifadelerini kullandı.

"PSG ve Manchester City Avrupa'dan atılsın" ile ilgili etiketler İspanya İngiltere UEFA Şampiyonlar Ligi Avrupa Manchester City PSG İngiliz La Liga
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.