Paris'te ırkçılık hortladı; Webo'ya çirkin saldırı

Medipol Başakşehir, ırkçılık nedeniyle Paris'te sahadan çekildi. UEFA Şampiyonlar Ligi 6. hafta maçında Paris Saint-Germain'e konuk olan Turuncu-Lacivertliler'de yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunuldu.

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki son maçında Fransız devi PSG'ye konuk oluyor. Gruptan çıkma ve 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma iddiasını 5. haftaya kadar sürdüren ancak RB Leipzig'e 4-3 mağlup olarak Avrupa'ya veda eden Turuncu-Lacivertliler, prestij maçındaydı ancak futbola ırkçılık gölgesi düştü...

Maçın 9. dakikasında maçın 4. hakemi Sebastian Constantin, Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu. Kamerunlu çalıştırıcı sinirlenip tepki gösterince maçın Rumen hakemi Hategan kırmızı kart gösterdi.

Bunun üzerine isyan eden Webo, kendisine yapılan ırkçılığı anlatmaya çalıştı. Webo'nun "Ben atıldıysam o da atılacak" dediği duyuldu. Başakşehir yedek kulübesi itirazların dozunu yükseltti ve ardından protesto amaçı soyunma odasına gitti. Edinilen bilgiye göre Başakşehir kulübü kendi inisiyatifiyle protesto amaçlı soyunma odasına yöneldi.

Paris'te ırkçılık hortladı; Webo'ya çirkin saldırı

beIN Sport muhabiri Gürler Akgün, olayı şu sözlerle anlattı:

"Webo ve teknik heyete saha kenarında oturuyorlar. Bu sırada 4. hakem Webo'ya laf atıyor. Ardından o söylenmeyecek sözü söylüyor. Ardından alevlendi saha kenarı. Negro lafı duyuldu. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. 'Ne dediğini duydum. Bana negro dedin'dedi. Ardından Okan Buruk çılgına döndü. PsG'li oyuncular da tepki gösterdi. Neymar hemen gelip müdahil oldu."

Paris'te ırkçılık hortladı; Webo'ya çirkin saldırı - Resim : 2

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, "Herkesin önünde 4. hakem 'Negro' dedi! Eğer 4. hakem saha dışına atılırsa sahaya çıkacağız. 4. hakem sahaya çıkarsa Başakşehir sahaya çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

NEGRO DEMEDİM NEGRU DEDİM

Webo'ya ırkçı sözler sarfettiği iddia edilen maçın olay hakeminin UEFA yetkililerine yaptığı savunma ortaya çıktı. Rumen 4. hakem, "ben negro demedim, Rumence negru dedim. Negru siyah adam demek. Bir hakarette bulunmadım" şeklinde kendisini savundu.

Öte yandan, Irkçı Rumen 4. hakem Constantin Sebastian Colțescu sahaya çıkmayacak. VAR'dan hakem alınıp 4. hakem yapılacak. Maç devam edebilir.

"BU ZENCİYİ ATACAKSIN"

beIN Sports canlı yayınına bağlanan Göksel Gümüşdağ, şunları söyledi: 

"Malum sizler de izliyorsunuz. Kulübenin arkasında yardımcı hocalar bulunuyor. 4. hakem Webo'yla sürekli uğraşıyor. Orta hakeme mikrofondan söylüyor; bu zeniciyi atacaksın, diye. O da gelip kırmızı kart gösteriyor. Biz dedik ki; ya 4. hakem getireceksiniz ya da 4. hakemsiz devam edeceğiz. Bu hakem maçın dışında olmadan biz maça başlamayacağımızı söyledik. Demba Ba ve Enzo oldukça tepkili. Bizim istediğimiz şekilde olursa kararımızı tekrar değerlendireceğiz."

Paris'te ırkçılık hortladı; Webo'ya çirkin saldırı - Resim : 3

DEVLET DESTEĞİ...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Paris Saint Germain (PSG) maçında dördüncü hakemin ırkçı söylemi nedeniyle sahadan çekilen Medipol Başakşehir'e destek verdi. Bakan Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Başakşehir Kulübünün "No to Racism (Irkçılığa Hayır)" tweetini paylaşarak, "Irkçılık insanlık suçudur! Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız." ifadelerini kullandı. 

TFF'den yapılan açıklamada ise Türkiye Futbol Federasyonu: "Irkçılık asla kabul edilemez... Şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisiyiz. Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız." ifadeleri kullanıldı.

UEFA GEREKENİ YAPACAK

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, beIN Sports'a telefonla bağlanarak şunları söyledi:

"Hiçbir şekilde kabul edilmeyecek bir olay. UEFA'yla olan görüşmelerimizde takımların sahaya çıkması bekleniyor. UEFA gereğini yapacaktır, bu maçın oynanması lazım. Başka bir tarihte oynanması mümkün değil. Başakşehir'in de bunu kabul edip maça çıkması lazım. Bunu yapan kişi zaten en ağır cezası görecektir. İnşallah Başakşehir'li oyuncular ikna olur ve sahaya döner."

NİHAT ÖZDEMİR: SAHAYA ÇIKILMALI

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Haklıyken haksız duruma düşmeyelim" dedi. Özdemir'in beIN Sports yayınındaki sözleri şöyle:

"Çok üzüntülüyüz. Hayretle neticeyi bekliyoruz. Senelerdir UEFA ve FIFA bu ırkçılık konusunda çok ciddi duruşlar sergiliyor. Aynı şekilde biz de TFF olarak. Maalesef UEFA'nın en elit hakemlerinin görev olduğu bu maçta bu çirkin olay yaşanmıştır. Ben ve arkadaşlarım UEFA'nın başkanı dahil bütün yetkililerle görüşüyoruz. Şu arzudalar; bu maç ne olursa olsun sahada sonlandırılmalıdır. Başakşehir'in de çıkıp maçı oynamalıdır. UEFA zaten bunu kabul etti; 4. hakemsiz maç devam edecek. Haklıyken haksız duruma düşmeyelim."

 

Paris'te ırkçılık hortladı; Webo'ya çirkin saldırı ile ilgili etiketler PSG Okan Buruk Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi thomas tuchel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.