Başakşehir otele döndü, direniş kazandı

UEFA, "Maç oynansın, bir büyüklük yapın" dedi; Başakşehir direndi. Sonunda, Avrupa futbolunun patronu, Turuncu-Lacivertliler'in kararına uymak zorunda kaldı. Irkçı sözlerin ardından soyunma odasına giren temsilcimiz bir daha çıkmadı ve oteline döndü. PSG maçı yarın aynı saatte 4 farklı hakemle oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 6. maçı için Paris Saint-Germain'e konuk olan ancak yardımcı antrenör Pierre Webo'ya yönelik ırkçı saldırı nedeniyle sahadan çekilen Başakşehir, otele döndü.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de paylaştığı bilgide şu ifadeleri kullandı: 

"Takım şu an otele dönüyor. Maça çıkmama kararı aldılar. Nihat bey, 'Başakşehir haklıyken haksız konuma düşmesin' demiş ama bu çok özel bir konu, haksız duruma filan düşmez. Yarın aynı saatte 4 farklı hakemle oynanacak müsabaka... Haklı direnişimiz sonuçlandı. Haklı protestomuzu, haklı isyanımızı kazandık. Yarın aynı saatte Demba Ba'lı kadro sahada olacak."

Rumen 4. hakemin maçın orta hakemine kulaklıktan "At bu zenciyi" demesi üzerine başlayan olayların ardından Demba Ba, ne olursa olsun maça dönmeyi reddetmişti. UEFA yetkilileri Başakşehir cephesiyle yürüttüğü diplomasi de, "Maç bu gece tamamlansın" seçeneğini dayatmıştı. Ancak Demba Ba'nın başlattığı "direniş" zaferle sonuçlandı. 

Başakşehir otele döndü, direniş kazandı

Paris Saint-Germain ve Medipol Başakşehir takımları, ırkçılığa tepki vermek adına stadı kol kola terk etti.

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başakşehir'in otele dönmesinin ardından şunları söyledi: "UEFA Başkanı Ceferin'le görüştüm. Gerekli hassasiyeti gösterdiler. Çok doğru bir karar verildi. Hakemlerin tamamen değişmesi kararını UEFA almış durumda. Başakşehir'in tepkisi çok yerinde olmuştur. Bütün dünyaya örnek olundu."

MBAPPE'DEN DESTEK PAYLAŞIMI

PSG'nin 250 milyon euroluk süper yıldızı Kylian Mbappe, takım otobüsünden tweet attı: Genç futbolcu, "Irkçılığa hayır de! Bay Webo, seninleyiz" ifadelerini kullandı. Pek çok futbolcu olaylı gecenin ardından Başakşehir'e destek, ırkçılığa lanet paylaşımında bulundu.

Başakşehir otele döndü, direniş kazandı - Resim : 2

Başakşehir otele döndü, direniş kazandı ile ilgili etiketler Rıdvan Dilmen PSG Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.