Provokatörlere Kılıçdaroğlu şemsiyesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen Çiftçi Buluşması programının açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalar yaptı. Söz konusu olaylarda Kabe'ye yapılan saygısızlığa ve provokatif hareketler hiç değinmeyen Kılıçdaroğlu, "Orası da bizim üniversitemiz. Boğaziçi'ne girmek kolay değil, çok yüksek puanlar almanız lazım. Gelenekleri vardır. Gelenekler bazen kanunlardan daha güçlüdür" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili konuştu. Çiftçilerle buluşmasında konuya değinen Kılıçdaroğlu, "Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Üniversite hocaları da kabul etmiyor. O hocanın ayrılayım demesi lazım" ifadelerini kullandı.

"O HOCANIN AYRILAYIM DEMESİ LAZIM"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Üniversitelerde bilgi üretilir, gelecek üretilir. Bizler de öğreniriz. Akademik dünyası gelişmiş bütün ülkeler gelişmiştir. Boğaziçi Üniversitesi'nden söz etmek isterim. Orası da bizim üniversitemiz. Boğaziçi'ne girmek kolay değil, çok yüksek puanlar almanız lazım. Gelenekleri vardır. Gelenekler bazen kanunlardan daha güçlüdür. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz, üniversite kabul etmiyor. Üniversite hocaları da kabul etmiyor. O hocanın ayrılayım demesi lazım. Aksi halde orada kaos çıkıyor ortaya.

80 öncesi ve sonrası çok sayıda insan hayatını kaybetti. Yazık günah değil mi? Türkiye böyle bir sürecin içine sokulmamalı. Bir aydan fazladır bir başkan yardımcısı bile bulamadı, çekilmesi lazım."

Tarım, dünyanın bütün ülkelerinde stratejik sektördür. Olmazsa olmaz sektördür. Bir çiftçi haykırıyor Denizli'den. "700 bin liralık borç faizi ile 2 milyon 300 bin liraya çıktı. Bütün her şeyimi, tarlamı bağladılar. Kızım da kefilimdi. Birçok hayvanımızı sattık, birçok hayvanım da telef oldu" diyor, isyan ediyor. Haklı bu isyanında. Stratejik sektör ise tarım desteklenmesi lazım.

Çiftçi tarımı terk etmeye başladı son 18 yılda. 2002 yılında 26 milyon 579 bin olan ekilen tarım alanımız 2019'da 23 milyon hektara düştü. 3 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor şimdi. Ektiği zaman zarar ediyor çünkü. Bunu düşünmesi gereken siyasi otorite yani devleti yönetenler.

2011 yılında çiftçi tarım Bağkurlu sayısı 1 milyon 121 bin kişi. 2020 yılında 556 bin kişiye düşmüş. Bu insanların sosyal güvenliği ne olacak? Sosyal devlet bu insanlara bakmayacak mı? Ben sizin hakkınızı bana oy verin diye değil adalet için savunuyorum.

Bıçak kemiğe dayandı, dayanamıyor çiftçi. 2021 bütçesinden size destek yapılacak. 2020 ile 2021 bütçesini yan yana getirdiğimizde mazot desteği için 2021 bütçesine 2020 bütçesinden 177 milyon lira daha az para koyuldu. Gübre için 52 milyon lira daha az, Hayvancılık Destek Ödemeleri için 558 milyon lira daha az para kondu. Hem 2020'yi ödemediler hem de 2021'de daha az destek koydular.

Provokatörlere Kılıçdaroğlu şemsiyesi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Boğaziçi Üniversitesi Rektör protesto Çiftçi Melih Bulu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.