Profilo iflas etti mi? Profilo Holding battı mı?

1954 yılında Jak Kamhi tarafından kurulan Profilo Holding resmen iflas etti. İstanbul’da küçük bir dükkan içerisinde kurulan dayanaklı ev aletlerinin üretimine geçtikten sonra hızlı bir şekilde büyüyen Profilo battı mı sorusu gündeme geldi.

Eski zamanlarda buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi ev aletlerinin Türkiye'deki ilk üreticilerinden biri olan Profilo’dan kötü haber geldi. İstanbul Ticaret Mahkemesi, şirketin eski avukatı Sümer Altay'ın açtığı dava neticesi sonrasında bir dönem en büyük firmalar arasında gösterilen Profilo için iflas kararı verildi.

Avukat Sümer Altay, şirketin davasına bakarken görevden alınınca vekalet ücretini almak için şirkete dava açtı. Altay'ın 2.5 milyon liralık alacağı için açtığı dava mahkeme tarafından karara bağlandı. Şirketin Sümer'e ödeme yapması kararlaştırılırken, gerekli süre içinde ödeme yapılmadığı için Sümer'in avukatları Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ'nin iflasını istedi.

İstanbul Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz perşembe günü, 67 yıllık dev şirketin iflasına karar verdi.

Profilo iflas etti mi?

Alınan kararın hemen ardından şirketler tasfiye sürecine girecek. Süreci İstanbul İflas Müdürlüğü yürütecek. Oluşacak iflas masası, iki şirketin varlıklarını satarak borçları ödeme yoluna gidecek. Şirketin karara itiraz hakkı var ancak bu tasfiye sürecine engel değil.

Profilo, Türkiye'de bir döneme damga vurmuştu. Binlerce kişiye istihdam saplayan şirket, 2000'li yıllarda sallantıya girmişti. Şirketin önemli firmalarından Profilo Telra 2014 yılında iflas etmişti.

Profilo iflas etti mi? Profilo Holding battı mı? ile ilgili etiketler iflas Profilo
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.