Profilo için mahkeme iflas kararı verdi

En yoğun faaliyet gösterdiği zamanlarda binlerce kişiyi istihdam eden Profilo Holding, önceki hafta Perşembe günü İstanbul Ticaret Mahkemesi tarafından verilen karar ile resmen iflas etti.

Bir dönem Profilo Holding firmalarının avukatlığını üstlenen avukat Sümer Altay, 2,5 milyon liralık alacağı için Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ’ye yönelik iflas davası açmıştı.

Kararını 11 Kasım Perşembe günü açıklayan mahkeme, 104 milyon TL sermayeli Profilo San. ve Tic. AŞ ve 65 milyon TL sermayeli Profilo Holding AŞ’nin iflasına hükmetti.

Çıkan karar ile birlikte her iki şirket için da tasfiye süreci başlarken, iki firmanınvarlıkları satılarak borçları ödeme yolu izlenecek. Söz konusu borçlar içinde çalışanların vergi ve prim alacakları da yer alıyor

PROFİLO KARARA İTİRAZ EDECEK

Profilo Holding CEO’su Dani Sami Acıman kararı isabetli bulmadığını aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar, bilirkişi raporlarına aksi yönde çıktı. İtiraz edeceğiz, karar bozulacaktır. Profilo olarak başka kimseye borcumuz yok. Davaya konu olan ödeme yapıldığında iflas kararı da kalkacaktır. Her iki şirketin de, bu parayı ödemeye yeter fazlası ile varlığı var."

Jak Kamhi'nin 1965 yılında kurduğu Profilo Sanayi AŞ, Profilo Holding AŞ’nin kuruluşu kayıtlarda 1971 olarak geçiyor. Profilo Holding firması, Türkiye’nin ilk profil doğrama işini gerçekleştiren şirket olma özelliğini taşıyor

Faaliyetlerinin en yoğun olduğu dönemde 6 bin kişiyi istihdam edip 1 milyar dolar ciro elde eden Profilo’da, sıkıntılar 2000’li yılların ikinci yarısından itibaren kendini gösterdi. Daha önce iflas eden Profilo Telra’ya Profilo Holding ve Profilo Sanayi AŞ’nin katılması grubun iflas eden şirket sayısını üçe çıkardı. Kamhi Ailesi’nin önemli varlıklarından olan Mecidiyeköy’deki Profilo alışveriş merkezinin de geçtiğimiz yıl, gruptan alacaklı özel bir bankaya satılmıştı.

Profilo için mahkeme iflas kararı verdi ile ilgili etiketler iflas Profilo ticaret mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.